Menú Montseny

El concurs de cuina de receptes de la reserva de la biosfera ja té guanyadors. Entre els plats escollits, n’hi ha quatre que han estat cuinats per vallesans.

Un menú complet de plats que tenen gust del massís del Montseny format per dues tapes, dos primers, dos segons i dues postres. És el resultat del concurs de receptes de la reserva de la biosfera que es va fer entre octubre i novembre en quatre poblacions diferents: Montseny, Seva, Viladrau i Arbúcies.

Es tracta d’un certamen organitzat per la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera. Els plats guanyadors formaran part d’un llibre que recollirà les receptes escollides a tots els espais naturals amb protecció de la Unesco que hi ha a l’Estat espanyol. El concurs estava obert tant a particulars com a restauradors. Properament es farà un acte a la Masia Mariona, seu administrativa del Parc Natural, per presentar els menús de la reserva del Montseny i aplegar els guanyadors i la resta de participants.

Entre els plats escollits, n’hi ha quatre que van ser presentats per veïnes de Montseny. El jurat ha escollit la tapa de pa de fetge que va preparar Montserrat Recolons. És un producte tradicional de les festes de Nadal i que va cuinar amb porc criat al massís. També es va triar el trinxat de cigrons de Remei Picart com un dels dos primers plats. La recepta està elaborada amb cigrons petits, un llegum cultivat antigament al Montseny, on s’està treballant per recuperar-ne la producció. També porta cansalada i botifarra i trompetes de la mort agafades al mateix massís. És un plat tradicional de l’hivern i molt habitual antigament a les cuines de les masies.

COL, CONILL, POLLASTRE I CARGOLS

Els dos segons escollits pel jurat també van ser presentats per veïnes del poble de Montseny. Són els farcellets de col de Francesca Riera. Va fer servir la varietat coneguda com a pell de gripau amb vedella i pollastre de corral criats a la mateixa finca per al farcit. Es tracta d’una recepta tradicional de la cuina catalana i que la família de Riera ha anat transferint-se de generació a generació. L’altre plat triat són els cargols amb conill que va fer Rosa Rovira, de 90 anys, a la cuina de casa seva. Els cargols són un producte utilitzat sobretot durant la tardor, quan abunden més.

Els altres tres plats escollits pel jurat i que també s’inclouran al llibre són la sopa de bolets que va presentar Montserrat Massaguer, veïna d’Arbúcies. Va fer servir pollastre de criança pròpia, verdures de l’hort i bolets recollits al Montseny. Els dos plats de postres triats són: la crema catalana de Maria Glòria Rovira, veïna de Seva, i el flam de castanya de Consol Grau, de Viladrau, que el jurat va valorar per l’ús de castanyers conreades al Montseny.

LA PREGUNTA

És bona idea que el Govern central creï una empresa pública per construir habitatge?

En aquesta enquesta han votat 66 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't