L’Associació Popular de Concerts (APOC)-Joventuts Musicals del Baix Montseny es va constituir diumenge passat com a una nova entitat per promocionar la música clàssica i altres gèneres en aquest territori. L’assemblea va tenir lloc davant unes 70 persones a la Sala Bernat Martorell de Sant Celoni. Durant la trobada es va explicar el projecte i es va constituir la nova junta directiva, formada pel president, Carles Ferrer; el vicepresident, Joaquim Garrigosa, i el secretari, Ignasi Faura. Les primeres activitats de l’associació es faran els primers mesos del 2024.
L’APOC, inclosa dins la federació de les Joventuts Musicals de Catalunya, va començar a rondar pel cap d’una sèrie de gent vinculada a corals, escoles de música i al teixit associatiu del Baix Montseny fa uns mesos.
“Ja hi ha entitats al Baix Montseny que promouen el pop o el rock, però en canvi, no n’hi havia cap per a la música clàssica. Hem vingut a omplir un buit. El Baix Montseny té 65.000 habitants i múscul suficient per acollir una iniciativa com aquesta. Hi ha 12 corals i, que sapiguem, cinc escoles de música. Hi hem de treure potencial”, explica el secretari de l’entitat, Ignasi Faura.
Un dels principals objectius d’APOC és crear una temporada estable de música clàssica i també desenvolupar projectes al voltant de l’òpera, el jazz o la música d’arrel. Perquè això sigui possible, diuen que cal la complicitat dels ajuntaments de l’entorn. “Volem fer-hi convenis de col·laboració i optar a subvencions”, explica Faura. També tenen en ment poder articular programacions de concerts en teatres i ateneus rellevants al territori, com el de Sant Celoni, el de Llinars i el de Sant Esteve de Palautordera.
Una altre repte que es proposen és que els municipis es puguin coordinar, de tal manera que la programació sigui conjunta, i que la iniciativa es vagi estenent com una taca d’oli a diferents municipis. De moment, APOC agrupa cinc pobles: Sant Celoni, Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera, Llinars i Sant Antoni de Vilamajor. L’entitat se subvencionarà, també, amb els diners dels socis. De moment, n’hi ha 70, però tenen l’objectiu d’arribar a 200 el primer any.
{{ comment.text }}