Les escoles de Parets exposen el nou receptari per a dracs afamats del món, un conjunt de receptes creatives per omplir la panxa de les feres. Les exposicions que acullen els centres educatius inclouen els menús que els nens i nenes han preparat durant les últimes setmanes per atipar els dracs afamats i evitar que es cruspissin cap vilatà. Cada recepta conté els ingredients i els passos a seguir, així com l’ingredient impossible i una música per acompanyar el dinar.
L’alcalde, Francesc Juzgado; la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia; i el regidor de Cultura, Francesc de la Torre, van m acompanyats dels artistes locals que han il·lustrat els menús i els restauradors que els han cuinat.
Francesc Juzgado afirma que s’ha de posat en valor que és la segona edició. “L’any passat el projecte va engrescar molt les escoles i en aquesta segona edició volem valorar la implicació tant d’artistes paretans, que són els il·lustradors, les escoles i les famílies, que ajuden a desenvolupar el menú amb els nens i nenes. Aquesta és una segona edició, però amb voluntat que hi hagi una tercera, una quarta, una cinquena i continuar en aquesta línia”.
La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, ha confirmat “que és un projecte molt esperat. Moltíssimes famílies han participat, i hi ha hagut una gran implicació de les escoles, els il·lustradors i els restauradors i és l’èxit del projecte. És un projecte molt encertat per encarar la recta final del curs escolar”.
El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, ha explicat que “és un projecte que va sortir en època de pandèmia, va començar l’any passat i volíem fer partícips a escoles, Il·lustradors i restauradors locals. La importància d’aquesta iniciativa és el fet de compartir coses en família, aglutinar la cultura en el món de l’educació, ensenyar amb valors i passar-ho bé”.
L’Ajuntament ha unit les escoles, les biblioteques, els artistes visuals i els restaurants del municipi per confeccionar el nou receptari per a dracs afamats del món. L’inici de la segona edició es va dur a terme quan la narradora oral, Mon Mas, va difondre un vídeo als centres educatius del municipi per informar que s’havia detectat la presència de dracs afamats i demanar ajuda als nens i nenes perquè escrivissin receptes per embotir les bèsties.
Per ajudar als infants a escriure les receptes, un especialista japonès va visitar totes les aules, des de P3 fins a 6è de Primària, els hi va explicar secrets sobre bèsties alades, escamades i d’alè fètid i va repartir una postal perquè cada infant escrivís el seu plat. A continuació, cada escola va escollir un menú complet que la representés, amb primer plat, segon i postres. Després de les visites, Mon Mas va contactar a través d’un missatge de vídeo amb els nens i nenes per explicar-los que havien aconseguit l’objectiu. I, posteriorment, un grup d’artistes locals format per Alba Ginesta, Gerard Martí Figueroa, Maria Josep Figueroa Naqui, Iris Paris i Inés Corral van il·lustrar els menús seleccionats de cada escola.
Finalment, els menús estrella s’han imprès en gran format i ara es poden veure als centres educatius. Per tancar el projecte, els restauradors del bar La Plaça, el restaurant Can Parera, el restaurant El Jardí i el restaurant El Racó de les Brases, han cuinat els plats dels menús seleccionats i els ha dut a les escoles. Les postres els han fet el Forn i pastisseria Calvo, Le Caramel, La Noria Bakery i Dahlia Pastisseria.
Els centres educatius que han participat en la iniciativa són: l’Escola ACESCO, l’Escola Municipal Pau Vila, l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Pompeu Fabra i l’Escola Vila Parietes.
{{ comment.text }}