Pedalant en direcció al nord

Tadeo Moreno, de Granollers, ha viatjat en bicicleta des de casa seva fins al Cap Nord, a Noruega

Tres mesos i gairebé 5.000 quilòmetres sobre dues rodes. Els que va fer Tadeo Moreno, de 37 anys i veí de Granollers, quan l’estiu passat va decidir cobrir amb bicicleta tot el trajecte que separa la porta de casa seva del Cap Nord, a Noruega. Va sortir de la capital vallesana el 8 de juliol, i va arribar al punt més septentrional d’Europa el 7 d’octubre. Pel camí, va visitar bona part del continent i va viure experiències que mai no oblidarà.

“Vaig tenir la idea a partir d’un viatge amb bicicleta que ja havia fet prèviament. L’estiu de 2020 vivia a Grenoble, al sud-est de França, per motius de feina. Mentre era allà vaig tenir la pensada d’anar a Terol, d’on és la meva mare. Però en lloc d’anar-hi amb cotxe, vaig comprar-me una bicicleta especialment equipada per viatjar i vaig fer la ruta en 11 dies. L’experiència va ser tan positiva, que em vaig plantejar la possibilitat de fer un viatge més llarg”, recorda Moreno.

“Laboralment, vinc de l’àmbit de la recerca científica. Durant molt de temps m’havia dedicat exclusivament a la feina i gairebé no havia trobat moments per a mi. Després del viatge a Terol vaig tornar a Granollers i em vaig treure un màster en Professorat amb l’objectiu de reorientar la meva vida laboral cap a la docència. Un cop acabat el màster, i abans de posar-me a buscar feina de professor, vaig decidir que havia arribat l’hora de dedicar-me un temps a mi mateix i fer aquell viatge”, afegeix.

Un moment del viatge cap a Noruega

La seva primera opció era anar fins a Mongòlia i fer-hi una ruta amb bicicleta, però les dificultats per viatjar arran de la pandèmia li van fer replantejar-se els plans. “El Cap Nord era una bona alternativa perquè em permetia visitar molts països europeus com Noruega, on encara no havia estat mai.” Un cop passats els Pirineus, va enfilar la costa atlàntica de França, va creuar Bèlgica, els Països Baixos, Alemanya, Dinamarca i part de Suècia fins arribar a Noruega, país que també va travessar gairebé sencer abans d’assolir la seva destinació.

“L’itinerari l’havia planificat prèviament, però vaig ser flexible a l’hora de seguir-lo. Solia desplaçar-me per camins i carreteres secundàries on no tenia cap problema per pedalar de forma segura. Països com Bèlgica o Dinamarca tenen bones xarxes ciclables. En aquest sentit, es troben molt més avançats que nosaltres. Quant a l’allotjament, portava una tenda de campanya i anava acampant sobre la marxa, excepte en ciutats com Hamburg o Copenhaguen, on em vaig estar en cases d’amics.”

“Va ser una experiència molt intensa. Hi va haver moments molt bons i altres de més difícils”, conclou Moreno, que un cop carregades les piles ja torna a pensar a anar a Mongòlia. Les fotografies dels seus viatges les comparteix al compte d’Instagram @xaidelbosc.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 178 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't