Àlex Lera, de Sant Antoni de Vilamajor, ha rebut el Premi Millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponent a l’any 2022, que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.
La pastissera Gisela Bellart, de Barcelona, va guanyar el premi de l’edició del 2021. El guardó es concedeix a joves artesans menors de 40 anys que aportin innovació en l’artesania alimentària. Té una dotació de 3.000 euros.
El guanyador del Premi Millor Jove Artesà Alimentari Innovador del 2022 representa la segona generació de pastissers i treballa des dels 14 anys a la pastisseria familiar de Vilamajor.
Treballa en tres línies de productes: la brioxeria, la pastisseria i la xocolata on fa servir matèries primeres com fruits secs, fruita, nata , oli o nous de Catalunya.
Àlex Lera ha creat una marca pròpia de xocolata formada per una sèrie de 23 tipus de rajoles i, a nivell de processos, ha introduít el Moisturlok que és un humidificant natural a partir de carbohidrats de sucs de fruita i mido d’arròs que permet allargar la vida útil dels productes.
El lliurament del Premi Millor Jove Artesà Alimenari Innovador el va lliurar la consellera Teresa Jordà en un acte aquest dimecres a l’Auditori de l’ONCE a Barcelona.
Diplomes En el mateix acte es van lliurar 50 diplomes de Mestre Artesà Alimentari a persones que tinguin una experiènia mínima de 15 anys i mèrits rellevants de creativitat, coneixements i divulgació.
Del Vallès Oriental, els van rebre, els flequers Alberto Solà, de Sant Celoni; Antoni Vila, de Montornès, i Joan Pous, de Santa Maria de Palautordera; el pastisser Jeús Lera, de Sant Antoni de Vilamajor; el xurrer Joaquín Gómez, de Montornès, i la formatgera Maria Dolors Calmet, de Canovelles.
{{ comment.text }}