El festival Jazz de Xoc de Cardedeu arrenca aquest cap de setmana la segona edició després d’una estrena, l’any passat dins la celebració dels 50 anys de les Nits de Jazz, amb un èxit total i totes les entrades dels concerts venudes. Enguany, figures consagrades com Big Mama Montse o La Vella Dixieland compartiran cartell amb propostes més emergents i de Km0.
La música jazz és un dels eixos del festival, organitzat per Asmuca, juntament amb la xocolata, en forma de pastissos que hi haurà en cada concert; el patrimoni, amb escenaris singulars del municipi, i la diversitat, amb la col·laboració de diverses persones amb diversitat funcional.
“Com a caps de cartell aquest any hem triat dos noms propis de l’escena catalana com Big Mama i La Vella Dixieland”, ha explicat Roger Canals, membre de l’Asmuca. Big Mama Montse & Hernán Fridman actuarà aquest diumenge a les 6 de la tarda, en un concert en què també hi haurà Santi Álvarez Blues & Tota Blues. El concert es farà al pati de la Cerveseria Sant Jordi.
El primer concert del festival, però, serà aquest dissabte a les 6 de la tarda amb Tastets de Jazz de Xoc, amb música Km0. “Seran tres concerts simultanis en què la gent anirà rodant”, ha explicat Canals. Els protagonistes seran Jazz de 10, Marc Maestro i Delicetessen Songs, un duet format per Xavier Fort i Adela Vilà. En aquesta ocasió, l’escenari serà l’Escola Viulamúsica i el jardins del Convent Companyia de Maria Lestonnac, un espai generalment tancat al públic i que obrirà especialment per acollir aquesta actuació del festival. “Aquest espai encara fa més atractiva la proposta musical”, comenta Canals.
El festival es reprendrà el 22 d’octubre, als jardins de la casa Capmajor, amb el Nucli Trio i Laia Cagigal, de Cardedeu. Un altre dels músics és David Viñolas, de la Garriga. “Aquesta és una aposta per un jazz més desconegut i molt interessant”. El festival es tancarà amb el concert de La Vella Dixieland, el 23 d’octubre a Vil·la Paquita.
En tots els concerts hi haurà un maridatge amb xocolata, fet amb la complicitat de les pastisseries Maurici Cot, Xòcala, Sant Llehí, Ricós i Enric Pastisser. “Cadascú prepararà un dolç exclusiu per a l’ocasió, que generalment no tenen a les botigues, i que estan directament relacionats amb algun aspecte del festival. Enric Pastisser, per exemple, segons ha explicat Canals, ha preparat un pastís que es menjava a principis del segle passat a New Orleans. En el concert de la Big Mama, Sant Llehí ha preparat una Sacher amb xocolata blanca per fora i negra per dins, mentre que la Ricós ha preparat un pastís de fruites de la passió per al concert de Cagigal. “Tots els dolços tenen un doble sentit”, apunta Canals.
El festival també es mou en l’eix de la diversitat, amb la col·laboració de voluntaris de la Fundació Viver de Bell-lloch i de Hi Som. “Són gent amb diversitat funcional, tradicionalment exclosa de les dinàmiques culturals, i aquí els integrem i s’ocupen de diferents tasques fent tota la logística de l’acolliment dels espectadors”.
{{ comment.text }}