Un dels noms propis de la nova temporada del Mercat de les Flors de Barcelona serà el de Rafael Bonachela. El coreògraf i ballarí de la Garriga, director des de fa anys de la Sydney Dance Company, presentarà dues peces dins aquesta nova temporada, que se celebrarà sota el lema “Qui balla muta”.
Una de les coreografies serà Impermanence, que es podrà veure el 19 i 20 de març a la Sala MAC. És una peça plena de força emocional, que reflexiona sobre la transitorietat de la vida amb una interpretació brillant dels ballarins. La música en directe està signada pel compositor Bryce Dessner, guanyador de dos premis Grammy. La peça es va estrenar quatre dies abans que s’aturés el món per la pandèmia. Les composicions es van enregistrar durant el confinament i els ballarins van assajar aïllats. Després, amb l’emoció afegida d’una pandèmia, Impermenence va tornar als escenaris.
L’altra peça que presentarà la Sidney Dance Company, del 14 al 16 de març, serà Ascent, una obra amb grans dosis de fisicalitat, que combina la dansa clàssica contemporània amb l’experimentació, tot amanit amb una gran força emocional. Ascent és un programa triple que inclou l’obra “Forever & Ever”, d’Antony Hamilton, guanyadora del premi Helpmann, i dues peces noves. Són “I Am-ness”, del mateix Bonachela, i “The Shell, A Ghost, The Host & The Lyrebird”, de la prestigiosa coreògrafa internacional Marina Mascarell.
L’obra de Bonachela, en què quatre ballarins exploren la naturalesa de l’existència amb una tendresa eufòrica, apel·la a la convergència del cos en moviment i de la ment creativa. La peça de Mascarell convida el públic a emprendre un viatge en què uns cossos, que són com criatures mutants en una vall onírica, s’enfronten al desconegut i exploren un espai en constant transformació. Per la seva banda, la peça de Hamilton fusiona amb un efecte hipnòtic una barreja fascinant de dansa, techno, alta costura i il·luminació.
La Sidney Dance Company és la companyia més internacional d’Austràlia. Des de fa anys està dirigida pel garriguenc Rafael Bonachela, amb una llarga trajectòria. El coreògraf i ballarí primer es va mudar a Londres per unir-se a la llegendària companyia de dansa Rambert, amb la qual va estar del 1992 al 2004. El 2008 va estrenar la seva primera producció extensa, 360°, per a la Sidney Dance Company. Menys de sis mesos després el van nomenar director artístic de la companyia, notícia que va anunciar una nova era en la dansa contemporània australiana.
{{ comment.text }}