Més de dos anys després de la seva darrera estrena, el grup Rebrot Teatre torna a l’escenari amb una gran producció pròpia, ‘La importància de ser Frank’, d’Oscar Wilde, que es podrà veure en dues funcions aquest dissabte i diumenge al Teatre Ateneu. El muntatge és fruit d’un treball de mesos, després que l’estiu passat la companyia va decidir arrencar de nou, i començar a preparar una obra.
El resultat és aquest muntatge, una adaptació de la famosa comèdia d’Oscar Wilde a partir “d’una traducció molt fidel del text original”, segons ha explicat el director Quim Motger. L’obra gira al voltant dels dos protagonistes, John i Algernon, i el seu alter ego fictici, Frank, sota el nom del qual es fiquen en tota una sèrie d’embolics amorosos.
Tot i mantenir la traducció original, el grup de Sant Celoni ha introduït alguns canvis, amb l’adaptació d’elements com els espais i el vestuari, més propers a l’actualitat, i la incorporació d’algunes peces musicals. “No hem fet un musical però sí que hem introduït unes petites cançons”, ha explicat el director. “A més, hem combinat l’estètica de l’època victoriana amb elements més contemporanis, igual que la direcció artística o les diferents personalitats”, ha afegit. Amb aquesta història es parla de temàtiques com la identitat, l’autocensura, la hipocresia social, el sarcasme o la llibertat individual. “Treballem i portem tots aquesta valors al moment actual, tot i que el text ja era molt contemporani i visionari.”
En aquest muntatge que dirigeix Motger pugen vuit actors a l’escenari, als quals s’hi suma tot l’equip tècnic. Les representacions seran dissabte a les 8 del vespre i diumenge a les 6 de la tarda. Aquesta és la primera gran estrena després que el gener del 2020 presentessin ’12 sense pietat’, de Reginald Rose. El setembre de l’any passat, la companyia va participar amb una petita representació teatral en l’acte d’homenatge a Lluís Giró posant el seu nom a la sala petita del Teatre Ateneu.
En la trajectòria d’aquest grup de teatre amateur, fundat el 1980, destaquen altres muntatges com’ Romeo i Julieta’, de Shakespeare; les comèdies contemporànies ‘Noies de calendari’, ‘Homes’ i’ Políticament incorrecte’, o musicals com ‘Peter Pan’, ‘Mary Poppins’ i ‘La nit de Sant Joan’.
{{ comment.text }}