Reconeixement a La Vienesa de la Garriga

Les pastisseries La Vienesa de la Garriga han rebut el guardó al mèrit professional en la festa anual del Gremi de Pastissers de Barcelona i Província, coincidint amb el seu seixantè aniversari.

El 9 Nou
06/06/2014

D’aquesta manera es reconeix una trajectòria que va començar el 1954 en mans de la família Baucells i que durant aquests anys ha anat expandint i consolidant el negoci al municipi. La pastisseria és coneguda tant al municipi com a altres poblacions de la comarca per unes especialitats com el torró de crema cremada, i fa anys, pels cremats.

La història de La Vienesa va començar el 1954 quan Joaquim Baucells va adquirir el negoci de pastisseria situat al carrer Bany, 26, i que ja feia quatre anys que estava obert. El negoci era propietat d’Àngel Arisó, i tenia també un saló de te. Baucells recorda que en un principi s’havia de dir La Lionesa, però quan ja tenien el rètol fet, una altra pastisseria que es deia així es va queixar. “Per no haver de fer un rètol nou i poder aprofitar el que ja teníem, li vam fer alguns canvis i li vam posar el nom de La Vienesa”.

Un dels fills d’en Joaquim, en Xavier, es va incorporar al negoci el 1982, obrint una segona pastisseria al carrer Calàbria, 120. Un altre germà, en Marc, s’hi va afegir el 1990, en un moment en què la plantilla de treballadors era de 8 persones. El pare i els dos fills van formar una societat limitada per portar el negoci. Des de fa uns set anys hi va entrar a treballar un altre fill, en Jordi.

L’expansió de La Vienesa va continuar el 1991 amb l’adquisició del forn de pa Can Pou, al carrer Banys, 41, i, d’aquesta manera, a l’elaboració artesanal de pastisseria s’hi va afegir l’elaboració de diverses classes de pa. La plantilla va arribar a les 11 persones.
Sis anys més tard, el 1997, la família Baucells va obrir la tercera pastisseria a la Garriga, al local del carrer dels Banys ,150, on fins aquell moment hi havia hagut la pastisseria Pagespetit. El quart establiment el van obrir l’octubre passat, al carrer Calàbria, 76, on fins aleshores hi havia hagut El Krostó.

En aquests darrers anys també han estat fent diverses reformes, tant a la pastisseria del carrer Calàbria, 120, per oferir un servei de cafeteria-degustació, com a la pastisseria del carrer Banys, 26, per convertir-la també en pastisseria-cafeteria-degustació, i a la del carrer Banys, 150.

Al llarg de la seva trajectòria també han rebut diversos guardons, com el primer premi del Concurs d’Espanya d’Aparodisme, atorgat pel Gremi de Pastisseria i Confiteria de Barcelona.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 101 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't