Santa Eulàlia recupera aquest cap de setmana la Fira del Tomàquet

La mostra inclourà la segona edició del Concurs de cuina del tomàquet

Santa Eulàlia recuperarà aquests proper cap de setmana la Fira del Tomàquet, després d’haver-la hagut de suspendre l’any passat a causa de la pandèmia. La mostra, organitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament del municipi, celebrarà la seva onzena edició els dies 24 i 25 de juliol al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, i ho farà seguint totes les mesures de seguretat per frenar la propagació de la Covid-19.

A la fira, s’hi podran comprar tomàquets i productes locals directament als pagesos i productors de la comarca que cultiven i elaboren de forma artesana. Entre d’altres activitats, es duran a terme visites guiades a l’hort de l’Espelt a càrrec de l’associació Llavors Orientals, tallers familiars a càrrec d’Agromosaic, tasts de varietats antigues, un showcooking a càrrec del Gremi d’Hostaleria, i una degustació del nou gaspatxo Termal, fet amb aigües mineromedicinals de Caldes i amb tomàquets de proximitat. A més, el públic podrà obtenir el llibre Varietats antigues de tomàquets del Vallès.

Enguany, la fira acollirà també la segona edició del Concurs de Cuina del Tomàquet de Varietats Locals i del Producte de Proximitat. Es farà el diumenge 25 a la 1 del migdia i les bases ja es poden consultar al web de l’Ajuntament. Les inscripcions són gratuïtes, i la prova està oberta a totes les persones aficionades a la cuina, excepte els professionals de la restauració. Tots els participants hauran de presentar els seus plats a 2/4 d’1 al punt d’informació de la fira, on disposaran de fogons per escalfar-los.

El concurs tindrà dues categories: Plat fet amb tomàquet cru i Plat fet amb tomàquet cuinat. En ambdós casos cal participar-hi amb varietats locals. El guanyador de cada categoria obtindrà una estada de cap de setmana al Vallès Oriental, valorada amb 150 euros.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 55 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't