Santa Eulàlia recuperarà aquests proper cap de setmana la Fira del Tomàquet, després d’haver-la hagut de suspendre l’any passat a causa de la pandèmia. La mostra, organitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament del municipi, celebrarà la seva onzena edició els dies 24 i 25 de juliol al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, i ho farà seguint totes les mesures de seguretat per frenar la propagació de la Covid-19.
A la fira, s’hi podran comprar tomàquets i productes locals directament als pagesos i productors de la comarca que cultiven i elaboren de forma artesana. Entre d’altres activitats, es duran a terme visites guiades a l’hort de l’Espelt a càrrec de l’associació Llavors Orientals, tallers familiars a càrrec d’Agromosaic, tasts de varietats antigues, un showcooking a càrrec del Gremi d’Hostaleria, i una degustació del nou gaspatxo Termal, fet amb aigües mineromedicinals de Caldes i amb tomàquets de proximitat. A més, el públic podrà obtenir el llibre Varietats antigues de tomàquets del Vallès.
Enguany, la fira acollirà també la segona edició del Concurs de Cuina del Tomàquet de Varietats Locals i del Producte de Proximitat. Es farà el diumenge 25 a la 1 del migdia i les bases ja es poden consultar al web de l’Ajuntament. Les inscripcions són gratuïtes, i la prova està oberta a totes les persones aficionades a la cuina, excepte els professionals de la restauració. Tots els participants hauran de presentar els seus plats a 2/4 d’1 al punt d’informació de la fira, on disposaran de fogons per escalfar-los.
El concurs tindrà dues categories: Plat fet amb tomàquet cru i Plat fet amb tomàquet cuinat. En ambdós casos cal participar-hi amb varietats locals. El guanyador de cada categoria obtindrà una estada de cap de setmana al Vallès Oriental, valorada amb 150 euros.
{{ comment.text }}