Una obra al·lusiva a la contaminació ambiental guanya el Premi d’Escultura Manel Batlle

La peça guanyadora és ‘Medusa¡, de Marta Fernández Martínez

‘Medusa’, una obra feta amb alabastre i amb una clara referència a la problemàtica ecològica actual, de l’artista Marta Fernández Martínez, és la guanyadora de la cinquena edició del Premi Internacional d’Escultura Manel Batlle, dotat amb 5.000 euros. Així es va donar a conèixer en l’acte que es va celebrar divendres al vespre al Cinema Edison de Granollers, i en què també es va inaugurar una exposició de les 14 obres finalistes escollides pel jurat d’aquest certamen, convocat per l’Associació Amics de la Ciutat de Granollers en record de l’escultor i empresari Manel Batlle. El jurat també va decidir donar un accèssit a la peça ‘Vivificación’, de l’asturià Miguel Díaz.

El jurat va ser unànime i no va tenir cap dubte a l’hora de premiar l’escultura de Marta Fernández, procedent de la ciutat italiana de Carrara, on resideix l’artista. “És una obra que juga amb la transparència de l’alabastre, que és una pedra translúcida, que pren forma de bossa de plàstic, d’aquelles que les tortugues confonen amb una medusa i que se les acaben menjant. Això els provoca una acumulació de plàstics a la panxa i al final es moren”, va explicar Lluís Estopiñan, un dels membres del jurat. “La forma estricta és la d’una bossa de plàstic, però es titula ‘Medusa’ perquè la forma és similar, i fa referència a un problema ecològic de primer nivell”, va afegir.

El jurat, però, també va decidir concedir un accèssit a ‘Vivificación’, de Miguel Díaz, especialment per la tècnica utilitzada. “Són uns fulls de paper cargolats i compactats com si fossin un tronc, un cilindre, que després l’autor treballa i modela com si fos pedra o fusta”, va comentar Estopiñan.

El jurat també estava format pel president del Reial Cercle Artístic de Barcelona, Josep Fèlix Bentz; l’adjunta de direcció d’art de la Fundació Vila Casas, Natalia Chocarro; l’escultor Ramon Aumedesla coordinadora del Museu de Granollers, Glòria Fusté; l’historiador d’art i crític Ricard Mas, i Vanessa Garcia Riaguas, llicenciada en Belles Arts i Tècnica Superior d’Escultura.

La secretària del jurat és Carme Batlle, germana del finat, en representació d’Amics de Granollers. Per la seva banda, l’arquitecte Josep Maria Botey, de Granollers, hi participa en qualitat d’assessor i és al mateix temps comissari de l’exposició que recull les 15 obres finalistes, que estaran exposades fins al 9 de gener.

*Més informació en l’edició en paper de dilluns 13 de desembre

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't