Repartides pel Vallès Oriental i el Vallès Occidental hi ha unes 13.000 oliveres de la varietat vera, segons un estudi de la Cooperativa Agrària del Vallès per encàrrec del Consell Comarcal del Vallès Oriental. Són a la part alta de la riera de Caldes, a la riera de Setnmenat i al curs mitjà del riu Congost. D’aquesta mena d’oliva, els vallesans en diem vera, al Bages o al Baix Llobregat l’anomenen verdal de Manresa i a la Selva, salar d’Arbúcies. Tot i els esforços que estan fent darrerament productors, artesans i institucions com ajuntaments i el Consell Comarcal, l’oli Vera no és prou conegut pel públic. El cas és que s’estan perden un oli de gran cos, amb gust afruïtat, lleugerament picant i amarg, cosa que el fa d’un equilibri excel·lent. En aquesta imatge del fotògraf d’EL 9 NOU TONI TORRILLAS es documenta una de les oliveres mil·lenàries de la finca del Mas Curró, a Caldes.
Una olivera mil·lenària
El fotògraf Toni Torrillas documenta un dels arbres mil·lenaris de la finca Mas Curró, a Caldes
Notícies relacionades
{{ comment.text }}