29 establiments de la Garriga participen a la 10a edició de la Ruta del Pintxo que es fa des d’aquest dijous i fins al 24 de juliol. Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, la festa gastronòmica reprèn el seu format i funcionament habitual. “La Ruta tornarà a omplir els carrers del poble i a més, ve carregada de novetats’’ explica Txell Catalan, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.
Carles Martín, representant de Projecte Mexcla’t, ha apuntat que “la Ruta forma ja part de l’ADN de la Garriga i torna amb la mateixa qualitat, les mateixes ganes de treballar i la mateixa empenta per part de tots els establiments’’. Martín ha afegit que entre els 29 locals participants “n’hi ha de molt fidels que any rere any repeteixen, però també de nous que han trobat en la Ruta una bona oportunitat de fer promoció comercial’’.
Com a novetat, aquest any es tallarà l’eix comercial de la Garriga de 6 de la tarda a 11 de la nit durant els 10 dies de l’esdeveniment. Catalan ha argumentat que amb el tall de circulació es pretén millorar la seguretat de les persones que hi puguin anar. “El tall de circulació facilitarà l’anar i venir dels participants a la Ruta i, alhora, permetrà que els establiments disposin de més espai per a degustar els pintxos”, ha destacat. Uns pintxos que, després de 10 anys sense canviar el preu, enguany tindran un cost de 3 euros.
Una altra de les novetats de l’edició serà el repartiment dels establiments en 5 zones. Cada consumidor disposarà del “Passaport de la Ruta del Pintxo” que haurà de segellar a cada establiment on faci una consumició. Perquè el Passaport pugui ser sotmès a sorteig, el consumidor haurà de tenir almenys un segell d’un establiment de cada zona. Martín explica que a través d’aquesta novetat l’organització pretén que els consumidors voltin per tota la Garriga.
“Volem aconseguir que la gent no només es quedi pel centre, ja que l’oferta gastronòmica de qualsevol dels establiments participants és molt bona”, ha expressat. El membre del Projecte Mexcla’t ha afegit que també es premiarà als bars i restaurants que utilitzin productes de quilòmetre 0. Els diversos sortejos i premis s’anunciaran durant els dies que dura la Ruta.
Un altre canvi important que presenta l’edició d’enguany és el material. Dolors Castellà, alcaldessa de la Garriga, ha explicat que “s’ha optat pel material compostable, com el paper o el cartó, per no generar un excés de residus”.
A l’acte de presentació, que va tenir lloc el passat dimarts, els representants de les organitzacions impulsores, Projecte Mexcla’t i l’Ajuntament de la Garriga, van dir que agafen aquesta nova edició amb il·lusió perquè els establiments la Garriga puguin tornar a lluir el millor d’ells i compartir-ho amb els veïns.
{{ comment.text }}