Veus participa amb sis solistes en ‘La flauta màgica’ al Liceu

El Cor Infantil Amics de la Unió actua sota la direcció de Gustavo Dudamel

La trajectòria de Veus-Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers no para d’avançar, créixer i reafirmar-se. El seu darrer projecte n’és un exemple. La formació coral participa en el repartiment de La flauta màgica al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, a través de sis cantaires que el teatre els ha donat el paper de solistes, i actuant sota la direcció d’un dels directors més reconeguts actualment, Gustavo Dudamel.

“Tant un fet com l’altre són molt rellevants”, afirma el director de Veus, Josep Vila. “La diferència amb altres participacions que hem tingut en muntatges al Liceu, on fèiem parts dels cors de nens, en aquest cas hem fet un pas endavant, amb un nou repte i agafant noves responsabilitats”.

Aquest repte és el que tenen les sis cantaires escollides en aquest espectacle –Núria Vives, Júlia Salamero, Adriana Berruezo, Kiani Vilar, Julia Carreño i Anna Blancs–, que debutaran al Liceu com a solistes. “El seu paper és molt important, cantaran soles, en tres intervencions llargues i en moments rellevants de la partitura”, comenta Vila.

Les sis solistes es divideixen en dos repartiments de tres noies, i interpretaran el paper de knaben –nens–. Actuaran al costat del Cor del Gran Teatre del Liceu i els solistes professionals, dels quals destaquen Tamino, interpretat per Javier Camarena i Julien Behr; Pamina, interpretada per Lucy Crowe i Serena Sáenz, i la Reina de la Nit, de la mà de Kathryn Lewrk i Sara Blanch.

Es dona el cas que tres de les cantaires –Vives, Salamero i Carreño– ja havien participat fa quatre anys en La flauta màgica que va produir el Liceu per al Festival de Peralada.

L’altre fet rellevant en aquesta nova producció és que les noies actuaran sota la batuta de Gustavo Dudamel. “Al Liceu sempre hem treballat amb molt bons directors, però en aquest cas ens trobem amb un director dels més mediàtics i coneguts del món dins el món de la clàssica”, explica Josep Vila.

“Aquest fet fa que sigui una experiència molt enriquidora per a les cantaires”, afegeix. El director de Veus assegura que és uns persona molt propera i amb la qual és molt fàcil treballar. “Si treballes a aquests nivells generalment hi ha molta pressió i tensió, però ell sap transformar-ho i convertir la feina gairebé com un joc, i d’aquesta manera aconsegueix uns resultats molt bons. Tot i tenir una exigència molt alta, ho fa d’una manera que resulta molt amable i amb molt respectes per tothom”, diu Vila. Dudamel és director de la Filharmònica de Los Angeles, l’Òpera de París i director convidat de les principals orquestres d’arreu del món.

Aquesta experiència s’afegeix a les altres que ha tingut Veus al Gran Teatre del Liceu, amb el qual va fer la primera col·laboració el 2011 amb El cavaller de la rosa. “Les actuacions al Liceu s’han convertit en una part molt important de la nostra programació”, destaca el director.

En aquests últims cinc anys han fet el Conte de Nadal d’Albert Guinovart, i només en aquest any ja hi hauran actuat quatre vegades. “Per a nosaltres és molt important, perquè et dona la possibilitat de treballar al costat de cantants impressionants i amb la millor orquestra del país, és estar a primera divisió”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 893 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't