Dos socis del CN Granollers sol·liciten un vot de censura contra la junta directiva

Necessiten un 15% de signatures dels socis de l’entitat per convocar una assemblea general per debatre la moció

Dos socis del Club Natació Granollers, Toni Gili i Gustavo Brun, van sol·licitar dijous un vot de censura contra la junta directiva presidida per Eduard Escandell per “la poca transparència econòmica i la nefasta gestió”.

Ambdós socis asseguren que desconeixen informació econòmica com “el deute actual del club amb els bancs, les despeses fetes en les instal·lacions, la inversió dels diners que hi havia al banc el juliol del 2017, la rendibilitat actual mensual del club, les mesures aplicades per rendibilitzar l’entitat i l’estructura actual del club i els seus costos”, així com altres aspectes com “el mal estat i tancament de la piscina interior”.

En declaracions a aquest diari, Gili també lamenta que l’any passat “es continuessin cobrant quotes amb les instal·lacions tancades” i que “el club hagi perdut més del 50% dels socis”.

Un 15% de signatures dels socis

Perquè la moció de censura prosperi, Gili i Brun necessiten, en primer lloc, recollir signatures del 15% dels socis. Un cop assolides, es convocaria una assemblea general amb la votació a favor o en contra de la moció de censura com a únic punt.

Aquesta assemblea hauria de congregar una tercera part dels socis i, perquè la moció es fes efectiva, dos terços dels socis presents hi haurien de votar a favor en última instància. Llavors, la junta hauria de dimitir i convocar eleccions. L’equip directiu encapçalat per Eduard Escandell esgota mandat el 2023.

Sorpresa entre la junta directiva

Escandell ha rebut la sol·licitud del vot de censura amb sorpresa. “Em sorprèn que els motius que els portin a impulsar una moció sigui el desconeixement d’informació que els socis poden demanar en qualsevol moment o que poden consultar a la web.

A part, per sobre de la junta hi ha l’assemblea general de socis, que és la que aprova la memòria econòmica. En l’última assemblea vam obtenir el suport majoritari. Però, evidentment, el vot de censura és un instrument que el soci té el dret d’utilitzar”, exposa el president del CN Granollers, que va tancar l’últim exercici amb un resultat negatiu de 136.400 euros i té la piscina interior tancada per obres. “Hem perdut el 40% dels socis, no més del 50%”, diu.

“Els Estatuts ja descriuen com procedir amb el vot de censura però estem parlant amb els serveis jurídics per deixar clar el procediment de la recollida de signatures i els terminis i així garantir els drets dels socis. Emetrem un comunicat”, assenyala Escandell. El club ha de consultar si es poden fer assemblees presencials amb estat d’alarma, vigent fins al 9 de maig, ja que la Llei de l’Esport no permet que es tracti el vot de censura en assemblees telemàtiques.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 892 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't