El CB Granollers es proclama campió de la Copa Catalunya i torna a Lliga EBA

L’equip de Toni Olivares derrota el CB Tarragona B (75-66) i el JAC Sants (65-59)

Un any després del seu descens a Copa Catalunya, el Club Bàsquet Granollers torna a Lliga EBA, i posa així el colofó a una gran primera temporada amb Toni Olivares a la banqueta. Els granollerins van ser els millors d’una final a quatre disputada a Cunit (Baix Penedès) i en què, primerament, van derrotar el CB Tarragona B a les semifinals de dissabte i, posteriorment, diumenge el JAC Sants Barcelona. La victòria també reforça la celebració del 90è aniversari que el club està celebrant enguany.

L’equip que entrena Toni Olivares va començar amb molta empenta, dominant la zona i corrent al contraatac en els primers minuts. De fet, així van arribar les primeres cistelles del partit d’Homs i Seidi. El JAC Sants va entrar un pèl fred al partit però, de mica en mica, va anar igualant la intensitat granollerina. Tot i així, el Granollers va ser molt superior i amb uns bons minuts finals de Pol Cervantes –amb dues cistelles– i dos triples –un d’Homs i l’altre de Castro–, els granollerins van acabar el primer període amb molt bones sensacions (20-12).

Si el primer quart va acabar amb un triple de Carles Homs, el segon va arrencar de la mateixa manera. El conjunt d’Olivares estava penalitzant del rebot ofensiu, que li estava proporcionant segones i, fins i tot, terceres opcions. Dos triples consecutius –de Xavi i Jordi Serra– van posar la màxima diferència del partit (31-14, min 14). El Granollers va perdre encert –havia arribat al 50% en cistelles de tres–, fet que va aprofitar el JAC per signar un parcial de 0-5 per superar el sotrac en el qual estaven immersos. Ni el temps mort del tècnic granollerí, Toni Olivares, va canviar el guió del partit. El Sants només va poder situar-se a set punts al descans (33-26).

El JAC Sants, de la mà del seu millor tirador Albert Farfán, va començar millor que el Granollers el tercer quart. Un triple de Farfán i un altre de Joel Rodríguez empataven el partit a 37, que no passava des del 4-4 inicial. Seidi, amb 11 punts seguits, va carregar-se a l’equip granollerí a l’esquena per mantenir-lo al davant. No obstant això, el joc interior del Sants estava fent molt mal. De fet, un tir lliure del veterà pivot Sergi Marco va posar al davant per primera vegada els barcelonins (46-47).

Carles Homs, decisiu al darrer quart

L’inici del darrer quart va ser nefast pels interessos del CB Granollers. Sergi Marco cada cop es feia més gran sota el cèrcol i, a l’altra cistella, els d’Olivares patien per intentar aconseguir opcions de llançaments. Amb 48-52 –la màxima diferència per al Sants–, va emergir la figura de Carles Homs, que amb nou punts pràcticament consecutius va tornar a posar el Granollers al davant (59-57, min 37).

Amb un final ajustat, i amb tot obert, als jugadors del Sants se’ls va encongir al canell i, malgrat una badada defensiva que permetia als barcelonins posar-se a dos punts, dos tirs lliures de Viñallonga i una safata de Jordi Serra al darrer minut van donar el triomf i l’ascens al Club Bàsquet Granollers.

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 553 persones.