El centre de tecnificació en natació de les Franqueses es reactiva amb el canvi urbanístic

Els promotors presenten el projecte, amb retocs, després de vuit anys

El projecte de centre esportiu amb especialització en tecnificació de natació artística a les Franqueses reprèn el camí, vuit anys després de la primera presentació. La clarificació urbanística de l’àmbit on els promotors preveuen alçar un equipament esportiu amb una inversió que supera els 13 milions d’euros ha propiciat que la iniciativa prengui una volada renovada.

Dimecres, els promotors d’Aquacenter, encapçalats per l’empresari i president del Club Natació les Franqueses Josep Maria Mas, presentaven de nou el projecte i hi posaven un calendari ambiciós: començament de les obres el 2023 i posada en funcionament a mitjan 2024.

Emissió d’accions i finançament extern

Per materialitzar el que Mas va definir com “un projecte únic al món” els promotors treballen en el finançament. Segons van exposar aquest dimecres, la previsió és cobrir prop de la meitat amb recursos propis i l’altra meitat amb finançament extern. Els recursos propis s’obtindrien amb una emissió de fins a 6.000 accions a un cost de 1.000 euros. Per al finançament extern s’acudiria a crèdits bancaris a retornar a 17 anys, amb els dos primers de carència.

“Hi ha gent que s’hi vol abocar, i considerem que entre abril i maig de l’any que ve tindrem tot el paquet d’accions venudes”, explicava Josep Maria Mas al final de l’acte. Es referia a l’obtenció de recursos via accionistes. “L’esport és una inversió rendible”, assegura. El pla econòmic apunta a l’obtenció de beneficis ja des del primer any. També preveu donar feina a unes 40 persones.

Els promotors, l’empresa Aquasports Associated BCN, dels exdirectius del Club Natació Granollers Josep Maria Mas i Pere Calvo en associació amb empresaris de restauració, arts plàstiques i auditoria, apunten que hi ha una diversitat d’activitats que garanteixen la viabilitat del projecte.

Als 13.000 metres quadrats d’instal·lació, 1.700 dels quals de làmina d’aigua, hi haurà espais per a activitat esportiva d’usuaris particulars. Les quotes que oscil·laran entre 40 i 80 euros. Aquesta és una de les principals fonts d’ingressos prevista. També hi haurà pistes de pàdel, una zona d’activitats subaquàtiques, espais de lloguer per a empreses esportives i una zona de restauració. Com a novetat respecte del projecte de 2014 s’incorpora un centre de medicina de l’esport, que substitueix l’àrea de caravàning prevista.

Centre de tecnificació

Més enllà d’aquesta activitat més convencional d’esport lúdic, el centre destacarà per la seva condició de centre de tecnificació. Aquest centre es destinaria principalment a natació artística i waterpolo. “Hi ha una manca d’instal·lacions per a clubs i seleccions que és internacional.” Per a aquesta àrea d’esport d’elit, es posaran a disposició piscines d’entrenament i una residència d’esportistes amb 19 habitacions dobles i espais comuns. El centre disposarà també de piscines de competició (amb capacitat per a 1.400 espectadors) i de salts de gran altura, en les quals es pretén acollir campionats internacionals.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 897 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't