El Club Handbol Palautordera s’està convertint en un referent, ja no només en l’àmbit comarcal, sinó català. L’entitat del Baix Montseny és el primer club de Catalunya a impulsar l’handbol amb cadira de rodes i, a més, participar en competició oficial. L’equip serà presentat aquest dissabte –a les 12 del migdia–, al pavelló Josep Maria i Llavina i disputarà un partit amistós davant de l’Handball Club Roques sur Garonne francès. A més, la jornada inclourà un entrenament obert, a la 1 del migdia, per a qualsevol persona que vulgui iniciar-se en l’handbol amb cadira de rodes.
Fa aproximadament un any que es treballa en aquest projecte, de fet, l’equip ja ha fet entrenaments però el de dissabte serà el seu primer partit contra un altre rival. “Em van comentar que la Federació volia impulsar una lliga d’handbol amb cadira de rodes, i vaig presentar el projecte al club, que de seguida s’hi va agafar i els va semblar una gran idea. El projecte és il·lusionant, i ho fa especial ser el primer equip català”, explica Òscar Pérez, un dels impulsors del projecte i jugador de l’equip.
Catorze integrants
L’equip s’ha consolidat amb 14 integrants; quatre dones i deu homes, entre els quals hi ha tres jugadors sense cap mena de discapacitat. Seguint les normes de la competició, la lliga és obligatòriament mixta i permet la participació de persones sense discapacitat. Malgrat que ja tenen una notable quantitat de jugadors, en cap cas tanquen les portes que s’uneixi més gent. “Estem oberts a la idea que vingui més gent a provar-ho, per això fem l’entrenament de portes obertes. Hi pot jugar tothom, no només persones amb mobilitat reduïda”, afirma Pérez.
L’equip ha quedat inscrit a la lliga espanyola d’handbol amb cadira de roders –organitzada per la Federació Espanyola d’Handbol–. Per ara, la lliga disposa de cinc equips que quedaran dividits en dos grups per proximitat geogràfica: el Palautordera formarà part del grup de dos amb el Dominicos de Saragossa, mentre que l’altre grup estarà format per l’Inclusport Serban de Valladolid, l’ICB Corunya i el Core Global Parla. El debut oficial serà el 26 de gener, quan rebin el Dominicos. El partit de tornada està previst pel 9 de març, a Saragossa.
Els dos últims classificats de cada grup disputaran una eliminatòria. El guanyador d’aquesta participarà en una final a quatre amb els altres tres equips per determinar el campió de lliga. La fase final serà en una seu encara per determinar, i tampoc s’ha establert una data fixada.
A la recercade patrocinadors
El principal problema que té el projecte és el finançament. L’equip rep l’ajuda de la Federació Catalana, que es fa càrrec de les fitxes federatives dels jugadors. També rep l’ajuda del club, que està intentant captar empreses per patrocinar l’equip. De fet, tal com reconeix Òscar Pérez, el mateix equip aniria a cada empresa a explicar i difondre el projecte. Un altre dels handicaps que té l’equip és ser primer i únic equip català, ja que els desplaçaments a fora de Catalunya s’encareixen molt. “Sempre hi ha algun club que ha de ser el primer, i aquest hem estat nosaltres. Però volem donar visibilitat a aquest esport i que més clubs catalans puguin crear el seu equip”, admet Pérez.
L’equip, per ara, entrena quatre vegades al mes. I ho fa per treballar qüestions més tàctiques de l’handbol, deixant de banda l’entrenament més físic. Bona part dels jugadors també practiquen altres esports. El mateix Òscar Pérez ho explica: “Alguns venim del bàsquet.” L’objectiu de l’equip és fer passes endavant i intentar entrenar, habitualment, un o dos cops a la setmana per generar més rutines entre els membres de l’equip. També ho complica tenir jugadors de municipis llunyans, com és el cas de Sabadell o l’Hospitalet de Llobregat.
{{ comment.text }}