El Circuit acollirà per cinquena temporada els test de Fórmula 1

Els hotelers del Vallès Oriental celebren que s’hagi ratificat la instal·lació com a seu de les proves

Els equips del Mundial de Fórmula 1 han acordat que el Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, serà de nou la seu dels Test oficials de la temporada 2019. Repartits en vuit jornades i dues setmanes diferents, els assaigs hivernals dels equips tindran lloc del 18 al 21 de febrer i del 26 de febrer a l’1 de març. El traçat català serà així, per cinquena temporada consecutiva, la seu de la pretemporada exclusiva de la competició.

Les formacions que participen en el Campionat del Món de Fórmula 1 provaran els nous monoplacdes i les noves alineacions en aquests test. Durant dues setmanes, el Circuit serà focus d’atenció mundial. La pretemporada de 2019 tornarà a reforçar el posicionament com a referent internacional.

Aquests test convertiran el Circuit el un motor d’activitat econòmica a la zona. El Circuit destaca la contribució per al sector dels serveis (transports, restauració i hostaleria). All llarg de les dues setmanes, els hotels propers al Circuit registren pràcticament un 100% d’ocupació i això els suposa un 12% de la facturació anual, segons assenyala el president de l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental, Enric Gisbert.

Druant les dues setmanes de Test, el Circuit de Barcelona-Catalunya col·labora també en activitats solidàries. L’any passat es van recollir prop de 1.000 quilos d’aliments que van ser donats íntegrament. També es va fer una visita solidària amb Carlos Sainz i Juegaterapia i es va oferir la possibilitat a 25 centres especials i a uns 1.200 alumnes de centres escolars de visitar el circuit.

La celebració dels test de Fórmula 1 genera un impacte econòmic i mediàtic global. L’any passat més de 500 mitjans de comunicació van cobrir l’esdeveniment esportiu duran dues setmanes des de les instal·lacions del Circuit, provinents de 21 països diferents.

En aquesta enquesta han votat 94 persones.