El Fraikin BM Granollers cau en les semifinals de la Copa del Rei d’handbol

Una primera part molt fluixa condemna l’equip que entrena Antonio Rama

El Fraikin BM Granollers ha caigut en les semifinals de la Copa del Rei en perdre en el partit que l’enfrontava aquest dissabte a la tarda al Cuenca (26-22) al pavelló Pitiu Rochel d’Alacant, on es disputa la fase final de la competició. Els vallesans no han pogut remuntar a la segona meitat tot el que havien perdut en una primera part molt fluixa, tant en defensa com, sobretot, en atac.

El partit s’ha començat a decantar per a l’equip castellà gairebé des del principi. Incapaços de superar la defensa rival, el Cuenca ha trencat la igualtat inicial per sumar un parcial d’1-7. La distància en el marcador es començava a fer insalvable perquè, els castellans sumaven a la bona defensa l’aportació definitiva del seu porter, Maciel, que s’ha apropat el 50% d’aturades al final del partit.

En canvi, l’equip que entrena Antonio Rama, era incapaç de recuperar les excel·lents sensacions defensives que el dia abans havia aconseguit mostrar davant de l’Ademar de Lleó. En atac, les dificultats per trobar en el pivot Adrià Figueras i les poques idees des de la primera línia deixaven el partit únicament en mans de Gassama des de l’extrem. l’únic jugador que era capaç de trobar porteria amb certes garanties. Eren pocs arguments per apropar-se en el marcador, i el Cuenca ha aconseguit seguir obrint forat fins arribar al 17-10 al descans.

El Granollers ha intentat jugar-s’ho tot a l’èpica en la segona meitat, amb atacs de set contra sis que només han aconseguit a mitges l’objectiu de retallar distància en el marcador. Les prestacions defensives han millorat i Almeida també ha aportat més sota pals, però els atacs han continuat sent poc efectius, sobretot en els moments decisius que haurien fet apropar els vallesans en el marcador i fer entrar els dubtes en els rivals. Oswaldo, poc efectiu en el llançament ha tingut una opció de deixar el Granollers dos gols per sota, però Maciel li ha encertat el llançament i ha fet inútils els esforços dels vallesans per netejar la diferència massa àmplia que portava des del descans.

Amb la derrota, el Granollers perd les opcions de classificar-se directament per a la competició europea de l’any que ve (ho hauria aconseguit si s’hagués enfrontat en la final contra el Barça) i haurà de treballar dur per aconseguir-la a través de la posició que aconsegueixi a la Lliga Asobal. La cinquena posició actual, empatat amb els tercers, seria insuficient.

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 392 persones.