El Fraikin BM Granollers es planta a la final de l’European League

L’equip vallesà s’imposa en la semifinal al Göpingen (29-31) i aquest diumenge intentarà l’assalt a un títol europeu, 27 anys després

El Fraikin BM Granollers avança de gesta en gesta. Aquest dissabte ha aconseguit el bitllet per la final de l’European League. Per fer-ho, s’ha imposat al Göppingen alemany (31-29) en un partit en el qual han destacat la solvència defensiva, l’aportació de Rangel sota pals i la irrupció del jove Jan Gurri en atac. El Granollers disputarà la final aquest diumenge i buscarà el seu quart títol europeu, 27 anys després de l’EHF de 1996.

De nou, el BM Granollers ha remat amb el resultat en contra en algunes fases del partit. Però en cap moment s’ha despenjat i el la capacitat de sacrifici d’una plantilla curta en efectius per sobrada en esforç han donat la victòria davant un equip més poderós en pressupost.

El partit ha estat igualat en tot moment. Cap dels dos equips ha aconseguit escapar-se més enllà dels tres gols. El començament del Göppingen ha estat més regular, i això li ha donat els primers avantatges (2-5, 3-6). Ha estat fins que ha aparegut Rangel. El porter brasiler ha aportat un seguit d’aturades, inclosos dos set metres dels alemanys, que han tornat a posar l’equip al partit.

Gurri aporta en atac

En una primera part d’intercanvi de cops, el Granollers s’havia posat per davant amb el 7-6 i el 8-7, però els alemanys també tenien capacitat de remuntada. Especialment, amb el central Sarac, amb una aportació notable en el primer temps. El Göppingen castigava amb atacs ràpids les dificultats de replegament del Granollers pels canvis defensius al centre de la defensa. En l’intercanvi de cops, ha emergit la figura de Jan Gurri. El jove primera línia de la Roca, ha aconseguit cinc gols en la primera meitat. La seva aportació ha estat clau per mantenir a una distància superable el Göppingen, que ha arribat al descans amb dos gols d’avantatge (16-18).

Una nova remuntada

Era, de nou, el moment de la remuntada. A diferència de les que ha protagonitzat el Granollers aquesta European League hi havia mitja part, i no tot un partit, per davant. Els alemanys han aconseguit posar-se de nou tres gols per davant. Han arribat uns minuts d’estancament golejador per les dues bandes. En part, pel treball defensiu dels vallesans. No obstant, l’encert al darrere no es traduïa al davant.

Amb dos gols per sota (19-21) i amb Amigó exclòs, Marc Guàrdia ha fet una altra aportació a la porteria: l’aturada d’un set metres i de l’atac posterior del Göppingen ha marcat una inflexió en el partit. El Granollers ha aconseguit empatar al cap de pocs minuts (22-22), i després d’un altre estancament golejador, fins i tot posar-se per davant (23-22).

Igualtat fins al final

Encara s’havia de patir. El Göppingen, liderat ara pel pivot Kozina, encara ha pogut capgirar el resultat (25-26). Quedaven deu minuts i la semifinal encara no havia escrit tot els capítols. Amb una defensa alemanya aplicant-se amb duresa (de vegades consentida), el BM Granollers ha trobat en la profunditat de Gurri, la rapidesa de Franco i el joc de pivot de Salinas arguments per evitar la victòria alemanya. Sempre complementat amb la tasca defensiva d’Amigó i Rey a la defensa, i la veterania del capità Antonio García.

El Fraikin BM Granollers ha passat a la final pel seu joc. Però també ha destacat el suport que ha rebut a la graderia per més de 300 aficionats que han arribat a Flensburg, la seu de les finals de l’European League, per tots els mitjans. Al Palau d’Esports també es feien sentir més de 700 persones que han respost a la convocatòria del club per seguir el partit en companyia.

El final ha estat un esclat de joia, a la pista i a la graderia.

El Fücshe, rival a la final d’aquest diumenge

En el recorregut immaculat del BM Granollers en la competició només queda un rival. El Fücshe de Berlín, que aquest dissabte ha guanyat l’altra semifinal davant el Montpeller. De nou, un rival d’entitat, com ho ho han estat tots en els enfrontaments previs, en els quals han caigut gegants com el mateix Flensburg, l’absent equip amfitrió de la final a quatre.

La final de l’European League es disputarà a partir de les 6 de la tarda i, de nou, les portes del Palau s’obriran per als aficionats que el vulguin seguir per les pantalles del pavelló. En la segona participació en una final a quatre de la segona competició europea, el Granollers arriba més a prop del títol.