El Fraikin BM Granollers recupera sensacions amb una victòria sobre el Cuenca (28-24)

Els vallesans se sobreposen a un mal inici de partit amb Marc Guàrdia estel·lar sota pals i Adrià Figueras com a màxim golejador

El Fraikin BM Granollers s’ha imposat aquest dissabte al matí al Liberbank Cuenca (28-24) en el partit de la 12a jornada de la Lliga Asobal. La cinquena victòria de la temporada millora les sensacions de l’equip que entrena Antonio Rama, després de la irregular arrencada en la competició.

El partit ha començat amb males vibracions per als vallesans. Fluixos en defensa, sense aportació a la porteria i carregats de dubtes en atac, els visitants han aconseguit marcar diferències clares en el marcador. Cinc minuts sense anotar han permès el Cuenca distanciar-se, 0-3 i als locals els ha costat trobar el camí per estabilitzar la diferència, que ha arribat a ser de cinc gols (5-10, minut 16).

Paradoxalment, ha la segona exclusió de Nenadic ha marcat una primera inflexió en el partit. Amb Marc Garcia al centre, la defensa s’ha estabilitzat i, en una segona inflexió, l’aparició sota els pals de Marc Guàrdia ha acabat sent determinant perquè els vallesans evitessin que la distància dels visitants es fes insalvable.

El porter del planter ha acabat el partit amb un espectacular percentatge d’aturades (un 54%) i, unit a l’apagada d’idees que ha tingut el Cuenca, ha fonamentat una recuperació dels locals que, ja al final de la primera meitat, han pogut reduir les diferències al descans (12-14).

A la segona meitat, ha seguit la tendència dels últims minuts del primer temps. La defensa estava més intensa, Guàrdia era una tanca insalvable per als visitants, amb les idees foses en atac i ha aparegut la figura del pivot Adrià Figueras, molt ben marcat a la primera meitat, i que ha acabat el partit com a màxim golejador, amb vuit anotacions.

Els atacs eren més fluids i també ha estat remarcable l’aportació, des de la primera línia, de Tarrafeta (cinc gols) i de Borja Lancina que ha aportat solidesa al joc.

El Fraikin BM Granollers ha pogut, així, superar un dels equips de la part alta de la classificació i, si pot trobar la regularitat que fins ara li ha estat negada a la Lliga Asobal, aspira a superar places a la classificació. Ara és sisè, en espera del resultat del Nava, que té un partit menys.