El Fraikin BM Granollers s’assegura plaça a Europa

L’equip vallesà s’imposa de nou al Kistianstad en la tornada de l’European League aquest dissabte al Palau (30-28)

El Fraikin BM Granollers ha aconseguit aquest dissabte al Palau treure’s l’espina clavada de l’eliminació europea de fa un any. Amb la lliçó apresa, ha sabut fer bons els tres gols de renda de l’anada. La simple victòria era una assegurança en la ronda prèvia de l’European League. Així, no calia recórrer a la renda de tres gols de l’anada. Dit i fet, el partit de tornada ha acabat amb victòria vallesana (30-28). Han reforçat els tres gols obtinguts a Suècia en el primer partit a Europa de la temporada.

No era una tasca fàcil. El Kistianstad és un dels equips destacats de la potent lliga sueca i ha festejat posicions de Champions durant anys. Però el BM Granollers ha mostrat capacitat per vèncer l’enfrontament tant a l’anada com a la tornada. A Suècia, va sorprendre fins al punt de disposar d’un avantatge de set gols, que es van acabar convertint en tres per l’embranzida final dels suecs.

Al Palau, el partit ha estat en tot moment més igualat. Als primers avantatges locals, s’han contrarestat la fortalesa sueca i, tot i la bona prestació defensiva dels locals, el Kirstianstad ha aconseguit ficar-se en l’eliminatòria. Ha estat en els últims minuts del primer temps que, tot i les exclusions i la dubtosa exclusió de Tarsicio Freitas, el Granollers ha pogut equilibrar el marcador (15-15 al descans).

Bones prestacions al segon temps

La defensa s’apuntava com una de les claus, i així s’ha demostrat després del descans. El Granollers ha aconseguit reduir l’eficàcia ofensiva sueca. Els visitants han aconseguit només un gol en els primers minuts i el Granollers ha aconseguit obrir una escletxa en el marcador que ha acabat sent definitiva. La millora visitant només ha pogut posar en perill el resultat del partit, però no el de l’eliminatòria.

Castillo i Antonio Garcia s’encarregaven de mantenir a ratlla la possible reacció sueca, mentre Roberto Rodríguez apareixia sota pals en alguns moments clau. El pas dels minuts posaven de manifest per a l’equip suec que la remuntada era massa complicada. El Granollers s’havia sobreposat al mal regust d’una eliminació, l’any passat, quan ho tenia tot de cara. Aquesta temporada, el Fraikin BM Granollers tornarà a competir a Europa.

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 450 persones.