El Gummersbach passa per sobre d’un BM Granollers desconegut (34-25)

El Fraikin BM Granollers no va estar a l’alçada de les circumstàncies, aquest dissabte en l’anada de la final de la Recopa. Les constants i inusuals imprecisions dels vallesans, sobretot a la primera part van acabar facilitant el triomf a un Gummersbach quasi perfecte. Caldrà èpica.

22/05/2010

El pitjor de tot és que als jugadors granollerins els va quedar la sensació que, si haguessin jugat com saben, podrien fins i tot haver guanyat el partit. “No són més bons que nosaltres”, deia Aleksandar Svitlica al final del partit. De tota manera, això cal demostrar-ho a la pista i aquest dissabte, el Granollers no ho va fer. A la primera part ja es va veure que els vallesans, pel que sigui, no tenien tota la concentració que calia; això es va traduir en moltes errades en les passades, precipitacions i (en el total del partit) cinc penals fallats davant un Stojanovic incommensurable que va aparèixer cada vegada que el seu equip el va necessitar.

Davant un Fraikin per sota del seu nivell habitual (també en defensa, molt tova i vulnerable davant la ràpida circulació de pilota dels alemanys), el Gummersbach feia la sensació de no haver d’esforçar-se gaire per controlar el partit i anar eixamplant el forat al marcador. Al descans, 18-12 i molta preocupació en les files vallesanes.

A la represa, després d’uns primers 10 minuts en què continuaven les errades fàcils per precipitació, va semblar que el BM Granollers s’havia posat les piles: al minut 15, Antonio Garcia va signar el 26-25 que posava els vallesans cinc gols per sota i a la vora d’un desavantatge assumible de cara al partit de tornada. Aquest gol va coincidir amb un parell de bones accions defensives del Granollers; semblava que la truita començava a tombar, però va ser un miratge: el porter local Stojanovic, amb tres intervencions de mèrit consecutives, es va encarregar de tornar a ficar els seus en el camí de la golejada. Amb un 29-23 al marcador, el Fraikin estava tan desgavellat que ni tan sols va aprofitar un desavantatge per exclusió d’un local. Stojanovic va acabar d’ensorrar els vallesans aturant-li un penal a Campos, el cinquè que desaprofitava el Fraikin.

Els últims cinc minuts només van servir perquè el Gummersbach augmentés encara més el seu avantatge fins als nou gols, l’últim quan més mal fa: sobre la botzina final.

Ara, al Fraikin BM Granollers només li queda apel·lar a l’èpica. Tot i que dificilíssima, la remuntada és possible; entre d’altres coses, perquè el Gummersbach no és tan millor equip que els vallesans. Però, precisament per això, l’expedició del BM Granollers torna de Gummersbach amb la sensació d’haver desaprofitat una oportunitat d’or.

VfL GUMMMERSBACH
Stojanovic, Krantz (2), Vukovic (5), Pfahl (5), Wagner (2), Zrnic (5,2p), Lützelberger (8), Gunnarson (1), Szilagyi (6), Fäth (-) i Teppich (-).

FRAIKIN BM GRANOLLERS
Ohlander (Manel Pérez, ps), Pujol (2), Cutura (3), Puig (1), Svitilica (4,1p), Grundsten (3), Ferrer (1), Campos (4), Andreu (-), Apelgren (4), Antonio García (3), Raigal (-) i Resina (-).

PARCIALS
3-2, 5-3, 8-6, 11-7, 15-9, 18-12 (descans), 22-14, 24-16, 26-19, 28-22, 30-23 i 34-25 (final).

ÀRBITRES
Arkadiusz Solodko i Leszek Solodko (polonesos); actuació correcta. Van excloure dos minuts a Svitilica, Zrnic, Pfahl, Antonio García (2), Krantz, i Vukovic (2).

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 207 persones.