El Mundial d’Handbol Femení acaba a Granollers amb la victòria de Noruega

Les noruegues, actuals campiones d’Europa, s’imposen a França en la final (22-29)

Noruega torna a regnar en l’handbol internacional. Les actuals campiones d’Europa han recuperar la corona mundial aquest diumenge després d’una intensa remuntada davant la selecció francesa en el partit que clausurava el campionat que ha tingut l’epicentre a Granollers.

El Palau d’Esports, que ha acollit 38 partits del mundial, inclosos tots els quarts de final, les dues semifinals i la final, lluïa com en les grans ocasions. Les xifres oficials assenyalen que hi va haver 3.600 espectadors, amb una nodrida representació de les aficions de les dues seleccions contendents i també dels equips que, prèviament, havien disputat la final de consolació. Dinamarca es va imposar en aquest partit a la selecció espanyola, amb la granollerina Kaba Gassama a les seves files, que ha quedat a les portes del podi.

La final va tenir dues cares: en la primera, la selecció francesa va aconseguir prendre una certa distància de la noruega, amb intensitat defensiva i aportació de la porteria. França havia aconseguit arribar al descans amb avantatge (16-12). Però Noruega va reaccionar a la segona part, amb l’aparició de jugadores que han acabat sent determinants en tot el mundial com Oftedal, Nora Mork i Brattset (aquesta última considerada la jugadora més valuosa del campionat).

Noruega va ser una piconadora a la segona meitat i no només va capgirar el resultat, sinó que va guanyar de manera folgada el partit (22-29), per fer esclatar d’eufòria la seva sorollosa afició.

En aquesta enquesta han votat 856 persones.