La Fundació BM Granollers exhibeix llegat, 25 anys després

La celebració de l’aniversari es converteix en un homenatge als patrons de l’entitat

La Fundació BM Granollers celebra 25 anys amb la sensació del deure complert. La branca del club que estava destinada a vetllar per peces essencials com el patrimoni i la tasca formativa. En la mirada enrere es poden veure amb materialitzacions físiques, com els pisos per acollir jugadors, sobretot d’equips base, en cas que es necessitin. I també en forma d’esdeveniments com la Granollers Cup, les jornades Coaliment o el torneig de minihandbol. La Fundació va celebrar els 25 anys amb un acte aquest dimecres a l’espai BM del Palau d’Esports. Hi va haver reconeixements als primers patrons i als que n’han estat posteriorment.

El context de 1999, amb una llei de l’esport que conduïa els equips professionals a convertir-se en societats anònimes, va portar als primers passos per constituir una entitat que preservés el patrimoni del club –llavors la pista del carrer Tetuan, posteriorment permutades per pisos– i la feina d’handbol base que feia el BM Granollers. “Els objectius amb què va néixer la Fundació BM Granollers s’han complert”, diu l’actual president, Josep Pujadas.

L’aportació dels patrons durant els 25 anys ha estat clau per complir els objectius de la Fundació. Per aquest motiu, es feia un esment especial al seu paper, amb el lliurament d’un obsequi. En un primer moment, 48 socis van aportar 4,8 milions de pessetes (prop de 29.000 euros) al capital de la Fundació, que provenia principalment del valor dels pisos obtinguts per la permuta del valor del terreny del carrer Tetuan per pisos llavors de nova construcció, situats a prop del que va ser la pista de joc del club, pagada també amb aportacions individuals. A més dels primers 48 patrons, entre els quals hi ha el mateix club i l’Ajuntament de Granollers, posteriorment se n’hi han afegit alguns de nous, tant individuals com societats.

Inciativa de la junta presidida per Ramon Font

La idea, va prendre forma en la junta del club que presidia Ramon Font, amb el suport jurídic de Juan María Pérez Ortiz. Es va acabar materialitzant en una Fundació al capdavant de la qual hi havia l’empresari Pere Lleonart. “Era molt important vehicular el patrimoni del club. Vaig ser president perquè m’ho van demanar i ho vaig fer per ajudar”, explica Lleonart.

Pujadas remarca que la Fundació BM Granollers ha tingut altres funcions importants. “En moments de dificultat, la Fundació ha aportat estabilitat i ha donat suport econòmic al club.” Sense la pressió de les societats anònimes esportives a l’handbol, el club ha conservat la seva fundació, que també té entre les funcions la promoció de l’esport. A més de manifestacions com la Granollers Cup o les jornades Coaliment, la Fundació també ha contribuït a la creació de l’equip Special, obert a persones amb discapacitat.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà noves eleccions a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 325 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't