La fundació d’Alexia Putellas arrenca amb un centenar de nenes a Mollet

L’activitat ha començat amb prop d’un centenar de nenes d’entre 8 i 16 anys provinents de quatre escoles del municipi

El 9 Nou
02/10/2024
Mollet del Vallès

Amb l’inici de curs escolar, també ha arrencat la seva activitat la Fundació Eleven, l’acadèmia de futbol creada per la jugadora de Mollet i del Barça Alexia Putellas. L’objectiu del projecte, que té al municipi molletà la seva primera seu, té l’objectiu d’abordar una mancança social i proporcionar a les nenes una oportunitat de descobrir el futbol, no només com un esport sinó com una eina per ajudar-les en la situació de vulnerabilitat, sigui social o econòmica.

L’activitat ha començat amb prop d’un centenar de nenes d’entre 8 i 16 anys provinents de quatre escoles del municipi –l’escola Joan Abelló, l’escola Col·legis Nous, l’escola Joan Salvat Papasseit i l’escola del Bosc– i de quatre instituts –el de Mollet, el Vicenç Plantada, l’Aiguaviva i el Gallecs– formen part d’aquest primer curs, que, tal com es va definir en l’acord de col·laboració entre Putellas i l’Ajuntament al mes de juny, és “de prova pilot, limitant l’abast del projecte”.

La selecció de les nenes pel projecte es va fer entre l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament, les escoles i la Fundació. Entre tots van marcar uns criteris per poder fer la tria, entre els més rellevants un informe social que confirma que aquesta mena d’activitat pot enriquir les nenes. Amb elles treballen conjuntament educadores socials i entrenadores de futbol que tracten aspectes per al creixement social i emocional. Els entrenaments van arrencar dimarts de la setmana passada al municipal del Germans Gonzalvo de Mollet, i les participants van ser dividides en dos grans grups de cinquanta –les que encara fan Educació Primària i les que cursen la Secundària–. Els dos grups de 50 s’han reduït a la meitat amb l’objectiu de fer subgrups i facilitar una atenció més personalitzada.

Les primeres sessions han estat enfocades a fer molta cohesió i un sentiment de pertinença d’equip. En la faceta més esportiva, per a la majoria són entrenaments d’introducció al futbol. “És un inici de conèixer-nos entre tots i totes. L’objectiu d’aquests primers dies és que agafin confiança i sentin aquest sentiment d’equip, de formar part d’una pinya, aquest és un sentiment infranquejable”, explica Carla Cotado, coordinadora de l’àrea esportiva i també entrenadora d’un dels grups. Cotado, a més, ha reconegut que no totes les participants han mostrat un gran interès envers el futbol. “Per a la majoria estan sent les seves primeres passes en el futbol. A moltes els està agradant el futbol i n’hi ha d’altres que simplement els va bé sentir que formen part d’alguna cosa amb les companyes.” La coordinadora afegeix que com que no tenen competició, poden anar més a poc a poc i que no es volen marcar objectius.

Projecte a llarg termini

El projecte està donant les seves primeres passes, i aquest any servirà per fer algunes proves. Però tant Mollet com Eleven continuaran units en el projecte, com a mínim, quatre o cinc anys més, tal com assegura el regidor d’Esports, Leo Conde.

“Ni l’Alexia ni nosaltres no busquem que sigui un projecte puntual, sinó que sigui un recorregut a llarg termini. Hem de veure els resultats que dona amb les nenes, sobretot, amb les més petites, que són les que duraran més en el projecte”, assegura. Conde, que va ser-hi present el primer dia, explica que “hi ha un procés psicològic important de treball. Hi ha dificultats socials, i també d’econòmics. Durant aquests dies s’estan guanyant la confiança de les nenes, és una de les passes principals pel procés d’ensenyament”, indica.

El projecte ja està agafant dimensions internacionals, ja que també ha arrencat el projecte a la localitat colombiana d’Itagüí, amb nenes d’entre 6 i 16 anys. Aquesta és la primera parada per Llatinoamèrica, està previst que les següents siguin Mèxic i República Dominicana.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 755 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't