La selecció espanyola derrota l’alemanya i obté una plaça a les semifinals del mundial d’handbol femení

El Palau registra una bona entrada, amb 2.800 assistents al partit

La selecció espanyola va tenir un debut euf`òric a Granollers. El magnífic aspecte que oferia el Palau d’Esports (2.800 assistents) presagiava una nit de gran handbol i, sobre el terreny de joc, la selecció on milita la granollerina Kaba Gassama (amb una rebuda espectacular de l’afició en la seva presentació) va haver de sobreposar-se a un començament erràtic per acabar capgirant el resultat.

El públic va respondre, amb 2.800 assistents al Palau / JL. Recio (RFEBM)

Fins a vuit minuts va trigar la selecció a comparèixer al partit. Sandy Cabral feia entrar per primer cop la pilota a la porteria alemanya i trencava el 0-4 amb què s’havien distanciat les alemanyes. En aquests minuts d’imprecisions, només la porteria, amb Mercedes Castellanos imperial durant tot el partit, van aconseguir mantenir la selecció espanyola amb opcions.

En els minuts posteriors a aquell primer gol, van aparèixer les joves de l’equip, amb Paula Arcos (nomenada millor jugadora del partit) i Carmen Campos liderant l’atac. Espanya es va fer forta en defensa i, passat el minut 15, ja estava clar que els nervis havien canviat de banda. Alemanya va ser imprecisa i la selecció espanyola li va tornar el parcial per dos de 4-0 per posar-se per davant 10-8 , i encara el va repetir per distanciar-se per quatre gols al decans (14-10).

La segona meitat es va reforçar la intensitat defensiva dels dos equips. La porteria espanyola va marcar les diferències, amb Castellanos amb un 40% d’efectivitat i Silvia Navarro apareixent sota pals per aturar dues penes màximes en moments clau. Els intents alemanys, amb canvis ofensius (atacs de set amb porteria buida) i defensius (5-1 i fins i tot defensa individual) van ser contrarrestats amb solvència per les Guerreras que van assegurar-se una plaça per la lluita pel títol o, almenys per les medalles.

Kaba Gassama intenta una acció ofensiva en el partit de dimarts / Toni Torrillas

La granollerina Kaba Gassama va tenir una aportació més notable en defensa que no pas en atac. Amb la selecció alemanya molt tancada al darrere, no va ser possible que intervingués en situacions de perill i va marxar sense anotar, però conscient que el Palau està predisposat a premiar la seva aportació.

Espanya és a dos partits de la medalla. Per tenir un lloc a la final, haurà de superar o bé Noruega o bé Rússia, que s’enfronten aquest dimecres. El que s’ha assegurat és trepitjar el Palau diumenge ja sigui per lluitar pel bronze o, si supera la semifinal, igualar o fins i tot millorar la segona classificació de l’últim mundial, al Japó, el 2019.

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 348 persones.