Granollers assumirà la meitat de les pèrdues econòmiques causades per la covid a la piscina municipal

Ajuntament i club es repartiran a parts iguals el cost de 269.000 euros en què s’avaluen les pèrdues, segons ha aprovat el ple municipal

L’Ajuntament de Granollers assumirà la meitat de les pèrdues econòmiques de la concessió de la piscina municipal de l’exercici 2020/2021. Va ser un exercici en el qual l’equipament va haver de tancar el servei i, després, restringir-lo per les mesures contra la propagació de la covid. El ple municipal d’aquest dimarts va acordar habilitar una partida de 134.823 euros per cobrir la meitat de les pèrdues. Es reconeix va ser una situació “aliena a l’activitat” del Club Natació Granollers, concessionària del servei.

El club havia sol·licitat reiteradament que es compensessin les pèrdues de l’exercici en el qual la covid va obligar a restringir l’activita. L’Ajuntament, en canvi, al·legava que no podia fer-ho perquè en els resultats econòmics no diferenciaven l’activitat de la concessió de l’ordinària del club. Arran de la intervenció econòmica per part de l’Ajuntament, acordada per les greus dificultats financeres que s’acreditaven (que van arribar a provocar talls en els subministraments energètics), s’ha pogut establir aquesta diferència entre activitat concessionària i ordinària i s’ha conclòs que les pèrdues de la primera són de 259.647 euros.

Donat que les pèrdues han estat provocades per circumstàncies que no són atribuïbles a la concessió, l’Ajuntament accepta assumir la meitat de les pèrdues. “Era il·lògic fer recaure les pèrdues només en una de les parts que han acordat la concessió per una situació aliena”, aclaria el regidor d’Hisenda, Jordi Terrades.

Unanimitat amb matisos

Tot i que la proposta es va aprovar per unanimitat, el regidor de Junts per Granollers, Àlex Sastre, va insistir que “la sensació que impera” sobre la concessió de la piscina municipal és que “potser no s’ha estat prou exigent” en el compliment de l’acord. “La Llei de Contractes exigeix la comptabilitat separada”. Sastre apuntava que el vot favorable és per la “doble preocupació” sobre la mateixa concessió del servei i per la viabilitat del club. Núria Maynou, del grup d’ERC, convidava a “mirar endavant” i a pensar “un nou model de concessió”.

Aquest nou model s’haurà d’establir després que es reduís el període d’adjudicació del servei, que vencia el 2027 i la finalització del qual s’ha avançat a 2025. Serà després de la finalització de les obres d’ampliació de les instal·lacions de la piscina municipal. Aquesta obra, aturada per la fallida de l’anterior constructora, s’ha adjudicat definitivament aquesta setmana. Com ja s’havia avançat, l’adjudicatària serà l’empresa Construcciones Vilor. L’obra tindrà un cost de 5,81 milions d’euros, que assumeix completament l’Ajuntament.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 581 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't