Noruega i França competiran a Granollers pel campionat del món d’handbol femení

Les noruegues s’imposen a la selecció espanyola, que haurà de competir pel tercer lloc davant de Dinamarca

La final del Campionat del Món d’Handbol Femení ja té les places decidides. Noruega i França, dues de les favorites, s’enfrontaran aquest diumenge a 2/4 de 6 de la tarda al Palau d’Esports de Granollers per obtenir la corona mundial. Noruega, actual campiona d’Europa, va imposar-se a la selecció espanyola (27-21) en les semifinals. Abans França, campiona olímpica, havia aconseguit una plaça a la final en un partit ajustat davant Dinamarca (23-22)

Aquest divendres al vespre, Noruega va imposar la seva qualitat davant la selecció espanyola. Si bé les amfitriones van poder resistir a la primera meitat per equilibrar un partit que es començava a decantar per a les nòrdiques i arribar al descans amb un empat (11-11), Noruega va imposar la profunditat de la plantilla, i les aportacions individuals de jugadores com Oftedal a la direcció de joc, Mork (vuit gols) o Brattset Dale (set gols). I una porteria imperial, amb Katrine Lunde, considerada la jugadora del partit.

Davant els arguments ofensius de les noruegues, la selecció espanyola havia pogut resistir serrant les dents en defensa -com ha fet durant tot el mundial-. Però l’atac es va anar ofegant a mesura que el cansament va anar apareixent en algunes jugadores clau.

A les graderies hi va haver més igualtat que en el partit de quarts contra Alemanya. Una assistència nombrosa de seguidors noruegs que van ser sorollosos durant el partit.

La selecció espanyola té encara l’oportunitat d’aconseguir un lloc a les places d’honor aquest diumenge a 2/4 de 3 de la tarda, quan disputarà el partit pel tercer i quart lloc contra Dinamarca, que va caure en l’enfrontament previ a Noruega-Espanya, divendres a la tarda.

Va ser un partit ajustat, en el qual les daneses van anar molts minuts per davant. França va repetir un esquema habitual en el mundial, jugant de menys a més, per acabar derrotant les daneses.

En aquesta enquesta han votat 517 persones.