Parets acull una Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva en què homenatja Sergi Mingote

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, participa en un acte en el qual s’ha descobert l’escultura en record de l’alpinista i exalcalde al Sot d’en Barriques

El record a l’alpinista Sergi Mingote s’ha tornat a fer present aquest diumenge a Parets. La celebració de la primera Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva ha estat, també, un homenatge a l’esportista i exalcalde, que va morir aquest mes de gener en una expedició al K2.

Durant la diada, que han organitzat l’Ajuntament de Parets i Onat Foundation, s’ha recordat la figura de Sergi Mingote per la seva trajectòria en l’àmbit esportiu, cultural, polític i social. A més de coronar 11 cims de més de 8.000 metres -com a màxima demostració de la seva qualitat com a esportista-, Mingote va ser impulsor de múltiples iniciatives solidàries i va ser alcalde de Parets entre 2011 i 2018.

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha assistit a l’acte. “Ser present avui a Parets és un deure de memòria envers l’amic, envers el company, i un reconeixement a tots aquells que l’heu estimat i heu tingut el privilegi de treballar amb ell”, ha dit Iceta. “Estic segur que en Sergi estaria content d’aquest acte, perquè hi ha la família, hi ha els amics, perquè hi ha entitats, perquè ho fem a Parets i perquè ho fem de cor”, ha afegit.

Francesc Juzgado, alcalde de Parets, ha definit Sergi Mingote com “una persona única, diferent i especial” que “va portar Parets molt lluny i molt alt”. L’ha recordat “per la capacitat de liderar tot el que imaginava i somiava”.

Onat Foundation, l’entitat que Mingote va fundar va presidir, ha tingut un paper actiu en la diada. El president i alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha admès que se senten “orfes”, però va assegurar que el patrons seguiran “el llegat” per impulsar el que Mingote havia planificat i també nous projectes.

La dona de Sergi Mingote, Míriam Roset, ha tancat l’acte amb paraules d’agraïment a les entitats i als nombrosos assistents a la diada. “És un dia de retrobament amb el seu poble i els seus amics”. Roset va dir que el seu marit “va viatjar pels cinc continents, però el seu racó era casa seva, a Parets”.

Escultura de record

L’acte institucional ha acabat amb la descoberta d’una escultura d’homenatge a l’alpinista. L’obra de Carles Vives, que representa el vol de l’àliga que Mingote imitava quan feia els cims, quedarà exposada al parc del Sot d’en Barriques

L’escultura és obra de Carles Vives // Sília Ferran/Ajuntament de Parets

Durant l’acte del matí, s’han pogut seguir les intervencions del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, el medallista paralímpic Miguel Luque i els pares de l’Arnau i impulsors de La Lluita de l’Arnau, Irene Navarro i Óliver Martínez. Tots van compartir projectes amb Mingote i van recordar la petjada que els ha deixat aquesta col·laboració.

A més dels convidats que han pres la paraula, també han estat presents a l’acte figures del món polític, com el cap de l’oposició al Parlament, Salvador Illa, o el secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez.

A la primera Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva hi han participat les entitats ACTIVA’T, APINDEP Ronçana SCCL, Aprenem, Associació Catalana Síndrome Williams, Associació de Musicoterapeutes i Arterapeutes de Catalunya, Associació Triple, Centre d’Estudis Musicals Maria Grever, Centre Excursionista Parets, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Fundació Vallès Oriental, Fundació Viver de Bell-lloc, ProDansa, Rodamunt i Sincrogestió.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't