Purito guanya al mirador de Ézano i amplia l’avantatge respecte Contador

Joaquim Rodríguez guanya la dotzena etapa entre Vilagarcia d’Arousa i el mirador d’Ézano, un port de tercera categoria amb rampes de fins al 30%. El ciclista de Parets va atacar al tram final del port aconseguint una nova victòria i ampliant la diferència al capdavant de la classificació general.

30/08/2012

Malgrat unes rampes duríssimes de gairebé un 30% i el vent de cara, Purito, va atacar quan la cursa arribava al tram més dur del port de tercera categoria del Mirador d’Ézano. Només Alberto Contador va seguir el ritme del corredor de Parets. En els últims metres, Joaquim Rodríguez va fer un atac molt explosiu que el va fer arribar primer a la línia de meta. Alberto Contador va arribar segon a meta set segons després i Alejandro Valverde va arribar tercer tretze segons més tard.

Joaquim Rodríguez queda primer a la classificació general amb 13 segons d’avantatge respecte Alberto Contador. Chris Froome és tercer a 51 segons i Alejandro Valverde és quart a 1 minut i 20 segons.