Sergi Mingote corona el Nanga Parbat, cinquè 8.000 del seu repte

L’alpinista de Parets és a un sol cim d’aconseguir el repte de culminar sis ascensions a muntanyes de més de 8.000 metres en un any, sense l’ajut d’oxigen suplementari

L’alpinista de Parets Sergi Mingote ha aconseguit aquest migdia coronar el cim del Nanga Parbat, la novena muntanya més alta del món (8.215 metres). És el cinquè cim de més de 8.000 metres que Mingote culmina dins del seu repte d’aconseguir-ne sis, sense la utilització d’oxigen addicional, en el termini d’un any.

El mateix alpinista ha apuntat a les seves xarxes socials que havia aconseguit el cim al voltant d’1/4 de 3 de la tarda. Ha estat una pujada més lenta del que es preveia perquè l’expedició en què participa Mingote ha hagut d’obrir pas en l’ascensió. L’expedició és camí del camp 4 del Nanga Parbat per seguir la baixada fins al camp base que és on Mingote afirma que celebarà aquest cinquè cim. No s’espera que arribin al camp 4 fins entrada la nit.

Les primeres informacions apunten que l’alpinista de Parets ha fet cim, juntament amb l’andorrana Stefi Troguet. També formen part de l’expedició dos esquiadors russos i el muntanyista brasiler Moeses Fiamoncini, amb el qual Mingote també va compartir cordada en l’ascensió al Lhotse d’aquesta primavera.

L’aventura de Sergi Mingote va començar l’any passat, i l’objectiu és aconseguir sis cims de més de 8.000 metres en 12 mesos. El primer, el va assolir el 16 de juliol, quan va coronar el Broad Peak (8.047 metres) i, al cap de pocs dies, va completar el K2, segona muntanya més alta del món (8.611 metres). El Manaslu (8.163 metres) va donar continuïtat al projecte. Aquesta primavera, va continuar amb el cim del Lhotse (8.516 metres), però l’objectiu d’aconseguir en la mateixa expedició l’Everest no va ser possible pels problemes físics derivats d’una infecció pulmonar.

Amb el cim del Nanga Parbat ja aconseguit, el repte és més a prop de ser realitat. Mingote tindrà ara pocs dies per afrontar un altre cim (de fet, té opció de fer-ne dos més): el Gasherbrum I (8.080 metres) i el Gasherbrum II (8.035 metres) per convertir-se en el primer alpinista a completar sis pics de més de 8.000 metres sense oxigen suplementari en un sol any.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 873 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't