Sis dècades d’handbol a Vilamajor

El Club Handbol Vilamajor celebra el 60è aniversari amb el concurs per fer un nou logotip. L’entitat té ara uns 200 jugadors

El Club Handbol Vilamajor ha donat el tret de sortida de la celebració del seu 60è aniversari tot convocant un concurs per a la creació d’un logotip per representar les sis dècades d’història de l’entitat. La data límit d’entrega serà dimarts vinent i el veredicte es donarà a conèixer durant el mes de març.

Fundat el 1963, el CH Vilamajor ha aconseguit, per mèrits propis, fer-se un nom en el món de l’handbol català. El bon treball que el club ha fet sempre en els equips de formació li ha permès nodrir amb bons jugadors els seus equips sèniors femení i masculí, que s’han consolidat a Lliga Catalana, la màxima competició catalana. El club ha crescut durant les últimes temporades, fins a arribar a tenir uns 200 jugadors i jugadores repartits en 16 equips, des de prebenjamins fins a veterans, tant en la categoria femenina com en la masculina.

El mes d’abril de 2021 es va escollir la nova junta directiva, encapçalada per la presidenta Noèlia Morera, per a un període de quatre anys i formada per Natàlia Casas (secretària), Imma Bernial (tresorera), Jordi Salip (director esportiu), Ana González i Eli Mercader (social i esdeveniments), Miquel Navarro (logística), Xavi Pedra (promoció econòmica) i Marta Olivé i Sergi Serra (comunicació). La junta inclou entrenadors, pares, delegats i jugadors del club.

Els inicis del club

La primera junta del club, la de 1963, la va presidir Ricard Pujolràs i estava integrada per Jacint Verges, Esteve Mas, Jordi Bertran i Josep Roquerols. L’handbol va arribar a Sant Antoni de Vilamajor de la mà de mossèn Rómul. Uns anys abans ja havia portat el bàsquet que es jugava al Patronat, però només va durar uns anys. El Patronat va passar a mans del sindicat franquista i mossèn Rómul va convertir l’espai del costat l’església, on ara hi ha un aparcament, en un camp d’handbol que tenia un lavabo equipat amb dutxes.

En aquest camp de terra s’hi va jugar el primer partit amb “un equip de circumstàncies contra el Llinars”, segons recorda Lluís Grau, un dels primers jugadors del club. En aquell primer partit es van fer servir unes samarretes blanques amb ratlles vermelles i pantalons negres. A principis de la dècada dels 60 va arribar a Sant Antoni el peixater Esteve Mas, que havia jugat a handbol a Santa Maria de Palautordera. Mas entrenava unes quantes noies.

Un grup de nois, que després van fundar el CH Vilamajor, anaven a veure-les i van acabar formant equips mixtos. A poc a poc s’hi va anar afegint més gent i l’equip masculí va agafar forma. A començaments de la dècada dels 60 es va construir la primera pista poliesportiva del municipi, que es va inaugurar amb un partit entre el BM Granollers, aleshores campió de Catalunya, i l’Handbol Palautordera, que n’era el subcampió. Una pista que es va reinaugurar posteriorment amb un partit entre el Club Handbol Vilamajor i el FC Barcelona.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 389 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't