Animal Religion, una companyia referent en circ contemporani i interdisciplinari, se suma als altres artistes i companyies convidades pel Teatre Auditori de Granollers aquests darrers anys. La companyia fundada per Quim Giron s’estrenarà aquest diumenge amb la representació de l’obra’ …I les idees volen!’, inclosa també dins el festival elPetit. Aquesta residència, a més de les representacions, inclourà un projecte comunitari amb un grup d’infants amb trastorns de l’espectre autista (TEA).
La tria de la companyia com a convidada respon a diversos motius. “Són una veu innovadora i compromesa amb el circ contemporani, amb la característica diferencial de l’animalitat i un treball constant que desafia els límits establerts fusionant diferents disciplines”, va explicar Tracy Sirés, la directora artística del TAG, en la presentació de dimarts. “És una companyia que fa espectacles de circ, però també un treball de recerca molt interessant”, va afegir.
El primer espectacle que Animal Religion presentarà al TAG és ‘….I les idees volen’. Segons Joan Cot, un dels membres de la companyia, és un espectacle, adreçat a infants de 2 a 5 anys, que va representar un abans i un després. “Sempre havíem fet espectacles per a adults, i a partir d’aquest van canviar les nostres opcions, amb un resultat final en què es convida els infants a participar-hi d’alguna forma”, va dir Cot. Així es van adonar que els infants d’aquestes edats estan molt preparats per rebre una proposta de circ contemporani.
La segona proposta, ‘Copiar‘, arribarà el març de l’any que ve. Jou Serra, una de les altres components de la companyia, va recordar que la nova obra, va sorgir a partir del covid, quan van haver de generar altres dinàmiques de recerca i es van arribar a preguntar què passava si feien un taller-performance. “Al final ho vam convertir en un espectacle en què Giron apareix a escena i convida vuit infants a pujar a l’escenari.” Per tant, els nens i nenes de cada funció són diferents i no saben que participaran en un espectacle quan entren a la sala. “L’espectacle reflexiona sobre el fet de copiar i de com aprenem i vivim les nostres vides.” Per a Cot, el fet de copiar està sempre mal vist, però considera que són dues cares de la mateixa moneda.
Giron va assegurar que és un espectacle “per sentir-se lliure i per no saber què passarà, encara que tingui una estructura”. L’artista considera que és atraient, perquè el públic pot veure com un grup de persones es gestiona sense parlar gaire. “Jo utilitzo un llenguatge molt físic i de poques paraules.”
Al costat dels infants amb TEA
Però més enllà de l’aspecte teatral, la companyia convidada porta a terme un projecte de treball braç a braç amb la ciutat. En el cas d’Animal Religion, han escollit un grup d’infants amb trastorn de l’espectre autista (TEA), tenint en compte que l’art és imprescindible durant el creixement l’època formativa dels infants.
Una de les propostes serà l’espectacle ‘Hola mans i peus’, creat especialment per a infants amb TEA, i que és una adaptació de ‘…I les idees volen!’ Aquest adaptació els ha fet ajustar volums, tenir en compte l’espai i les entrades i sortides… “Els mateixos infants ens conviden que puguem fer aquest tipus d’art”, van dir els components de la companyia.
Entre els mesos de febrer i abril de l’any que ve també faran pràctiques centrades en les arts escèniques. L’objectiu és fer viure les arts escèniques a aquests nens i nenes i aportar eines i recursos perquè ells mateixos siguin creadors artístics escènics.
{{ comment.text }}