El Cant de la Sibil·la de Cardedeu celebrarà aquest divendres a les 9 del vespre la cinquena edició tornant a l’església de Santa Maria, el seu espai original i natural, després que l’any passat es fes al cementiri pel seu centenari. Com és habitual, el muntatge compta amb un equip artístic de primer ordre i amb un repartiment format per primeres figures: Lluc Castells, figurinista reconegut i fill de Cardedeu, és l’encarregat de la proposta escènica i del vestuari d’enguany; la Sibil·la és David Sagastume, contratenor basc, gran coneixedor de la partitura i col·laborador habitual de Jordi Savall, i a l’orgue, el músic Jordi Reguant. La direcció artística és d’Oriol Genís i Josep Castells, acompanyats de l’Agrupació Coral Cardedeuenca dirigida per Emilio de la Linde i d’artistes locals de 10 de Deu Teatre.
Com a novetat d’enguany, el paper del cor s’amplia amb un breu concert previ al Cant de la Sibil·la, amb peces medievals com el ‘Llibre vermell de Montserrat’ i el cançoner d’Uppsala.
La posada en escena, com en cada edició, respon a una reflexió, un discurs, una lectura que fa la direcció escènica juntament amb la persona encarregada del figurinisme, cercant la lectura contemporània del missatge de la Sibil·la.
Aquest missatge és el de l’anunci de la fi del món, de la premonició que la vida és finita, i, per tant, la mort, el final universal. La lectura de Lluc Castells ha sigut la d’observar exemples en la societat actual que testimoniïn catàstrofes, que facin vives les paraules de la Sibil·la que alerten d’un món canviant.
En aquest sentit, enguany la posada en escena del Cant de la Sibil·la serà sorpresa i impactant.
En el muntatge també hi han participat Xavi Valls, en el disseny de llums; Jordi Castells i Planas, en la il·lustració del cartell simbòlic i el disseny gràfic; Jordi Costa, en la producció i la publicitat, i Pol Estany, en la regidoria.
{{ comment.text }}