Cardedeu inaugura la Tèxtil Rase com a Fàbrica de Cultura

Amb la inauguració de dissabte neix un nou espai centrat en les arts escèniques i la cultura comunitària

La nova Tèxtil RaseFàbrica de Cultura de Cardedeu obre les portes aquest dissabte per donar conèixer aquest espai que s’integra dins la xarxa d’equipaments culturals del municipi, centrat en les arts escèniques i la cultura comunitària.

La inauguració començarà a les 10 del matí a la plaça de l’Església amb una cercavila de les colles de cultura popular, la Cuca de Cardedeu i col·lectius de músics que aniran fins a la Tèxtil Rase. A 2/4 de 12 del migdia es farà la projecció d’un documental i els parlaments institucionals de l‘alcalde Enric Olivé i la consellera de Cultura Natàlia Garriga. El programa continuarà amb una intervenció artística de Quim Moya i una visita a l’equipament i a l’exposició d’inauguració de la Tèxtil Rase, L’acte acabarà amb un piscolabis a càrrec de Viver de Bell-lloc.

Les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica per a usos culturals va començar el setembre de 2019. Des d’aleshores, i amb parada obligatòria per la pandèmia, s’han fet diverses intervencions per crear grans espais, sales d’exposicions, de circ, de dansa i polivalent, despatxos i punts de trobada. La voluntat és consolidar un equipament cultural i social que fomenti la creació, la formació i la participació del potent teixits associatiu i cultural de Cardedeu, d’artistes i creadores, i de la ciutadania en general.

Els quatre pilars de la nova Tèxil RaseFàbrica de Cultura són el suport a la creació, amb residències, assessoraments i espais d’assaig i exhibició; l’educació i la formació a través d’escoles de circ, dansa i teatre; la cultura comunitària amb la participació d’agents del territori, i la programació d’arts escèniques, visuals i música.

La Tèxtil Rase està classificada com a Bé Cultural d’Interès Local i inclosa en el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Urbanístic de Cardedeu.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 109 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't