Panoràmic, el Festival de Cinema, Fotografia i Més engega aquest dijous la seva setena edició amb una vintena d’exposicions i més de 50 activitats que s’allargaran fins al 26 de novembre a Granollers i Barcelona. La inauguració del festival serà a les 8 del vespre amb la conferència “Repensar el rostre”, que Andrés Hispano oferirà a la sala Nau B1 de Roca Umbert. Tot seguit es podran visitar totes les exposicions. El 9 de novembre hi haurà una segona inauguració, referida a les exposicions situades a Barcelona. L’acte es farà a les 7 de la tarda a la Fundació Lluís Coromina-Espai Isern Dalmau.
Les exposicions que ja es podran veure a Granollers dijous el vespre són “Truth is dead” d’Alison Jackson; “Andy Warhol, screen tests”, i l’exposició de fotollibres “Faces” a la Nau Dents de Serra; “El rostre infintit” d’Orlan, Juan Urrios i Helena Vinent a l’Espai d’Arts de Roca Umbert; “Retrats robot” i “Estadi de fluïdesa” de Núria Nia, a l’exterior de Roca Umbert; “Els ulls sense rostre” de Marina Planas a la Biblioteca Roca Umbert; “Animas”, d’Andrea Graziosi, “IM_Identitat, memòria i oblit”, de Jordi V. Pou, i “Del que passa a fora”, d’Erik Estany, al Museu de Ciències Naturals; “Noies al capdavant. Una reactivació de l’Arxiu Riot Grrrl de Gelen Jeleton”, al Cinema Edison, o “Experimento L.AURA”, de Fernando Solin Roque, a l’Adoberia.
El certamen dedica un espai a les arts digitals i a la seva vinculació política i social, el Panoràmic Lab, que enguany comptarà amb un projecte que protesta contra el reconeixement facial biomètric i les desigualtats que propaga aquesta tecnologia; un altra que qüestiona l’anàlisi de les emocions humanes de la IA amb l’exemple d’una entrevista de treball feta per un agent algorítmic o una instal·lació visual interactiva on el visitant veu transformat el seu rostre a través d’algorismes intel·ligents.
Pel que fa a les projeccions audiovisuals, la secció Open Panoràmic mostrarà els projectes finalistes de la convocatòria artística i es programen sessions de cinefòrum amb la projecció de “Miss Universo” de Juana Dolores, el documental “Don’t need you, Herstory of Riot Grrrl”, de Kerri Koch, o el clàssic “El Hombre Elefante”, de David Lynch, entre d’altres.
La secció Panoràmic File atorga el protagonisme als fons arxivístics i presenta les intervencions d’artistes com Pere Llobera a l’arxiu fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya (CEC); Núria Nia a l’arxiu Municipal de Granollers; Àlvar Calvet a l’Arxiu d’Etnografia i Folklore de Catalunya, i Fernando Colin Roque a l’arxiu de Casa Planas de Mallorca.
Com és habitual, l’edició d’enguany també organitza visites guiades a totes les exposicions del festival, workshops i tallers per a tota la família.
{{ comment.text }}