El Cor de Cambra i el Cor Jove, a l’ ‘Stabat mater’ de Salvador Brotons

Els dos cors de Granollers actuen diumenge al Teatre Auditori amb el Cor ArsinNova i l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat

El Cor de Cambra de Granollers i el Cor Jove Amics de la Unió afronten aquest cap de setmana un dels reptes més importants de la seva trajectòria participant en l’’Stabat mater’ del director i compositor Salvador Brotons. Les dues formacions corals cantaran al costat del Cor ArsinNova i de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. El primer concert serà, precisament, aquest divendres al Teatre Auditori de Sant Cugat, mentre que diumenge a les 6 de la tarda actuaran al Teatre Auditori de Granollers. Dimarts a les 7 de la tarda es farà el tercer i darrer concert al Palau de la Música Catalana dins el Cicle Tardes al Palau.

La participació dels dos cors granollerins en aquest concert és fruit d’una trobada entre Josep Vila i Jover, director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió, i Salvador Brotons, en la qual va sorgir la idea de tornar a programar l’Stabat mater que va compondre el 1997 per iniciativa pròpia, i que es va estrenar als Estats Units amb un gran èxit de públic i bones crítiques, però que no s’havia tornat a programar.

Vila reconeix que tenien moltes ganes de fer una obra de Brotons, i més aquesta, que és “una obra poc feta”. Per al director del Cor de Cambra de Granollers és “una gran oportunitat d’interpretar la música de Salvador Brotons”. “Fins ara havíem fet alguna obra petita seva per a cor i piano en algun concert, però mai una gran obra com si hem fet amb altres compositors com Albert Guinovart o Bernat Vivancos.” A més, per a Vila, participar en aquesta producció és també “fer un reconeixement a la feina de compositors de Brotons, ja que per al gran públic sempre és més reconegut com a director”.

Tot i això confessa que és una de les obres més difícils que han fet mai. “El seu nivell de dificultat és molt alt i ha representat un gran repte per al cor, estant al límit de la interpretació per un cor amateur com el nostres, però al mateix temps motiva molt tots els participants.” Aquesta setmana, estaven acabant d’encaixar totes les peces. “Ha estat un procés de muntatge molt complicat i que ha requerit molt esforç per part de tothom.” El projecte ha implicat 90 cantaires dels tres cors i els 70 músics de l’orquestra.

L’’Stabat mater’ de Salvador Brotons apel·la al públic a través del contrast. Té moviments més llargs, densos i de profunda intensitat dramàtica, altres de més curts i de reflexió que interpreten un baríton i una soprano. Per contra, les parts per a cor i orquestra són d’una gran força, de tempo ràpid i summament vibrants i esclatants. Pel que fa a l’últim número, segons el compositor, és diferent de la resta, “aïllat i a manera de conclusió, la música pertany a un altre món, el món etern de l’infinit”. Es tracta d’una de les seves millors obres de joventut.

‘CANÇÓ D’AMOR I DE GUERRA’
Josep Vila també considera que és una obra “molt exigent a l’hora d’escoltar-la”. Per això, després de la seva interpretació i una pausa de 15 minuts, s’interpretarà la popular sarsuela ‘Cançó d’amor i de guerra’ del mestre Martínez Valls. És una obra imprescindible que se situa en plena revolució francesa i narra la història d’un triangle amorós, però que, sobretot, té el clam a la llibertat com a fil conductor.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 302 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't