Els vots del govern de l’Ametlla (PDeCAT i PSC) van rebutjar la suspensió pel termini d’un any –prorrogable a dos– de les llicències d’edificació i parcel·lació en l’àmbit del nou pla parcial de Can Draper que s’està acabant d’urbanitzar i on ja s’han començat a construir els primers blocs d’habitatges de planta baixa i dues alçades.
Era la petició que havien fet els regidors d’Ametlla’t amb ERC (A-ERC) i de L’Ametlla en Comú (AeC), que van forçar la convocatòria d’un ple extraordinari. Els dos partits proposants hi van votar a favor. El regidor de SI no va votar aquest punt perquè va haver de marxar per motius laborals.
“No ens agrada com queda Can Draper. Ho hem dit del dret i del revés”, va admetre l’alcalde, Andreu Gonzàlez, que va lamentar que l’oposició “exigeix una decisió” que “pot costar molts diners” a l’Ajuntament per les possibles reclamacions dels promotors. Gonzàlez recordava que, en el seu dia, els promotors de Can Draper van aportar 400.000 euros per al projecte de l’escola bressol i van assumir el cost de la urbanització de la rotonda que hi ha a l’enllaç de la C-17, a l’entrada del poble. Entén que canviar els paràmetres urbanístics en aquest sector podrien fer que els propietaris del sector reclamessin, entre d’altres, part d’aquestes inversions avançades.
Pere Marieges, portaveu d’A-ERC, ho va negar i va apuntar que la suspensió de llicències és un recurs que estableix la llei. “El que demanem no suposa cap euro per al municipi”, deia. “Els seus errors no els ha de pagar el poble. Tot el malestar amb Can Draper l’heu generat vosaltres”, va etzibar l’alcalde a Marieges, que era regidor d’Urbanisme quan es va tirar endavant el Programa d’Actuació Urbanística Municipal (PAUM) que va permetre la densificació d’algunes zones del municipi permeten la tipologia d’habitatge plurifamiliar sense augmentar el total de metres quadrats construïts.
En el cas de Can Draper, l’any 2006 es va aprovar la modificació provisional del pla parcial i, l’any següent, es va fer la definitiva amb el PSC a l’alcaldia i Marieges de regidor d’Urbanisme. El canvi va permetre passar dels 79 habitatges previstos inicialment a 220, 61 dels quals protegits sense incrementar l’edificabilitat prevista al planejament original de 1987. Aquesta modificació va ser efectiva a partir de l’any 2009.
A-ERC i AeC proposaven aprofitar la suspensió de llicències per “estudiar una nova volumetria dels edificis” pendents passant-los a construccions de planta baixa i un sol pis amb l’objectiu de disminuir “les tensions entre el teixit existent amb la zona d’habitatge unifamiliar aïllat” que hi ha consolidat al carrer Bruc. També posaven sobre la taula resituar la zona d’equipaments o la zona verda per situar-les a la zona més propera al teixit urbà existent perquè sigui “un element d’articulació entre el nou sector i la resta del teixit urbà actual” podent afectar la reparcel·lació ja establerta.
Nou supermercat
La proposta d’A-ERC i AeC també demanava aturar els tràmits de modificació del pla que s’han iniciat per permetre usos comercials en unes parcel·les de Can Draper –a tocar de la rotonda de l’entrada des de la C-17– que han de permetre construir-hi un supermercat Esclat. En aquest sentit, l’alcalde va dir que no es farà cap més tràmit fins al proper mandat.
{{ comment.text }}