640.000 espectadors, 1.242 espectacles i 1.970 funcions. Són les xifres del Teatre Auditori de Granollers que aquest dimarts bufa les espelmes dels 20 anys d’activitat. L’equipament es va estrenar el 15 de febrer de 2002 amb l‘espectacle Ricardo y Elena, de Carles Santos. L’equipament prepara diversos actes i accions per celebrar aquestes dues dècades.
La programació familiar ha estat un dels pilars del Teatre i li ha aportat gairebé un terç del total d’espectadors: 206.587 han vist alguns dels espectacles infantils i familiars.
Al voltant del 25% dels espectacles que s’hi han fet han estat produïts per artistes locals o entitats de la ciutat. Són 346 en aquestes dues dècades d’activitat cultural. “El Teatre Auditori de Granollers ha estat un gran aliat per al dinamisme creatiu escènic i musical de la ciutat i alhora ens ha permès situar Granollers en el mapa de ciutats referents de les arts escèniques i musicals de Catalunya”, valora Carles Ribell, gerent de l’equipament.
Formacions residents
Un altre dels puntals del Teatre Auditori de Granollers han estat les formacions residents: la primera va ser l’Orquestra de Cambra que es va convertir en resident de l’espai ja l’any 2002 i va professionalitzar-se. Al seu voltant, s’ha articulat una temporada estable de música clàssica que ha sumat més de 86.000 espectadors. Si s’hi suma l’òpera, s’han fet 349 concerts amb 130.285 espectadors.
També hi ha ajudat la vinculació amb l’Escola Municipal de Música i conservatori Josep Maria Ruera, situada al mateix espai.
Més endavant, s’hi van sumar tres formacions més: des del 2017 Veus Cor Infantil d’Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers; i des del 2021, el Cor Jove Amics de la Unió.
També ha estat un element dinamitzador la creació d’escengrAn, la programació conjunta amb el Teatre de Can Palots, a Canovelles.
Nous reptes
El Teatre Auditori mira ara al futur amb nous reptes. Ho fa “treballant de la mà del públic, els patrocinadors i col·laboradors, les companyies i artistes i tot un sector cultural que farà créixer la ciutat i els seus ciutadans”, expliquen des de la direcció.
“Als propers anys m’imagino el Teatre Auditori com un espai cultural de trobada de referència, amb un exterior més afable i més social, on el restaurant i el bar hi tinguin també un pes important. Fer del Teatre Auditori un espai en què es reflexi aquesta mirada a la diversitat cultural és el nostre somni; i hi estem treballant”, ha dit la directora del Teatre Auditori, Tracy Sirés.
“El Teatre Auditori de Granollers és i seguirà sent un referent per la vida cultural d’aquesta ciutat”, diu Ribell que desitja que, en els propers anys, “el teatre sigui sent motor referent, d’impuls i de tracció cultural per al sector i per al conjunt de la ciutat”.
Maria Villegas, regidora de Cultura, ha afegit en aquest sentit que és important que “el teatre segueixi sent un espai de referència per a l’impuls i creació de projectes artístics locals i on aquests s’hi puguin consolidar”.
{{ comment.text }}