El sector de la producció agroalimentària de proximitat s’ha citat aquesta setmana durant la primera Setmana de la Producció Local de les Franqueses. Les activitats, on hi havia incloses conferències i formacions, han precedit els actes oberts al públic que es faran aquest dissabte, dins la mateixa Setmana, i la Festa de la Mongeta del Ganxet, que es farà diumenge a Llerona.
Dimarts, diversos productors de proximitat van assistir a la xerrada de l’ambientòleg especialitzat en canvi climàtic Jordi Puig. La conferència, que es va fer a Can Ribas, va analitzar els efectes del canvi climàtic al Vallès Oriental i, per extensió, a Catalunya, durant els propers anys. A més a més, Puig va donar algunes claus per a l’eficiència del regadiu, entre altres qüestions. A banda de la xerrada, aquest divendres s’acabarà de completar una formació, que ja va començar dilluns, a càrrec de Patricia Aznar, per millorar la rendibilitat de les empreses agroalimentàries. Durant aquesta setmana també s’han fet activitats a les escoles del municipi per conscienciar sobre la producció de proximitat.
Els actes oberts a la ciutadania de la Setmana de la Producció Local es faran aquest dissabte. Un dels grans reclams és una sortida per descobrir les plantes oblidades de l’entorn de les Franqueses. En acabar, es farà un taller de cuina per conèixer els plats que se’n poden fer. Tot això servirà com una gran prèvia de la Festa de la Mongeta del Ganxet de diumenge a les Antigues Escoles de Llerona. Al Concurs de cuina, que ha passat a dur el nom del xef vallesà Fermí Puig –mort aquest 2024– ja hi ha 21 inscripcions fetes entre les tres categories.
{{ comment.text }}