Figueras entra en concurs amb 30 milions de passiu

La conpanyia atribueix la situació a la caiguda de demanda per la Covid-19

El fabricant de seients per a espais públics Figueras International Seating ha presentat concurs de creditors, amb un passiu que supera els 30 milions d’euros. La companyia atribueix la mesura a l’impacte sobre l’activitat derivat de les mesures preventives contra la propagació de la Covid-19, que ha comportat que la demanda dels seus productes s’hagi “contret significativament tant a curt com a llarg termini”.

La situació de concurs afecta només la societat capçalera del grup, Figueras International Seating, mentre que les filials internacionals repartides per tot el món en queden excloses, segons ha aclarit la mateixa companyia. La firma assenyala que el concurs voluntari té com a objectiu “reestructurar la companyia, viabilitzar el negoci i mantenir el màxim nombre de llocs de treball. “Figueras advoca per la continuïtat de la seva activitat empresarial” i per aconseguir-ho “està treballant per trobar una solució que li permeti superar de manera satisfactòria l’actual situació”.

La situació financera de la companyia, que ha subministrat seients a edificis emblemàtics i grans estadis esportius, era delicada des de fa uns anys i, de fet, va entrar en situació de preconcurs l’any 2015. El fons Abac Capital va rescatar la companyia, quan en va adquirir un paquet majoritari amb una injecció de capital de 10 milions d’euros. Posteriorment, aquesta participació es va incrementar amb noves aportacions.

Sota la gestió d’Abac, el grup ha incrementat la facturació i ha afrontat operacions de compra internacionals (les companyies britàniques Zoeftig i SiS), però els resultats no han estat positius. Entre 2016 i 2018, les pèrdues van arribar a ser de 19 milions d’euros. Encara no s’han fet públiques les xifres de 2019.

El concurs de creditors arriba també en plena tempesta mercantil. El fundador de la societat, Josep Figueras, ha presentat denúncies als jutjats per una operació financera que l’actual accionista majoritari, Abac Capital, va executar i que ja posava de manifest les dificultats de la companyia. El fons de capital va aprovar una operació acordió (reducció de capital a zero i posterior ampliació).

Aquesta operació suposava dotar la societat d’un reequilibri patrimonial, després d’haver entrat en uns fons propis negatius a conseqüència de les pèrdues cumulades en exercicis anteriors. Es va fer amb una aportació líquida i amb la conversió en participatius d’alguns crèdits concedits pel fons de capital en exercicis precedents.

El fundador de la companyia, que no va participar en l’ampliació de capital, denuncia que aquesta operació financera el va deixar fora de la societat. El judici per la demanda presentada pel fundador ja s’ha celebrat i està pendent de sentència.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 133 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't