Granollers vetlla per les muralles medievals i els corredosos

El Ple aprova un Pla Director per recuperar el patrimoni però també l’espai públic urbà

El 9 Nou
29/02/2024
Granollers

L’Ajuntament de Granollers disposa d’un Pla director de les Muralles Medievals i els corredossos de la ciutat que és un full de ruta per recuperar espai públic, que posa en valor els vestigis de la ciutat, el llegat i la identitat.

Les muralles de Granollers són un monument declarat BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) i la seva traça conforma una anella de 816 metres lineals dels quals només s’han valoritzat alguns punts com Can Pedrals, l’interior de l’Adoberia, la torre Rodona, o els paviments de la plaça de l’Església.

L’aprovació del Pla Director de les Muralles Medievals de Granollers i els seus corredossos suposa un pas significatiu en la conservació i revalorització del patrimoni històric de la ciutat.

Entre els objectius principals del Pla Director es destaca la preservació de la singularitat arquitectònica del conjunt patrimonial de les muralles i els seus corredossos, així com la revalorització del seu valor patrimonial, històric, social i arquitectònic. Es preveu concretar recomanacions constructives per a la rehabilitació dels panys de muralla existents i dissenyar una senyalització adequada per facilitar la identificació dels elements patrimonials i fomentar activitats educatives i de coneixement.

Així mateix, el Pla Director contempla directrius i propostes d’actuacions per transformar l’espai públic dels corredossos, millorar el paisatge urbà del conjunt de façanes relacionades amb les muralles, reintroduir el verd en el nucli històric i potenciar les activitats professionals, comercials, artesanals, culturals i de lleure dins d’aquest espai, tot fent-lo més habitable i atractiu per als veïns i visitants. També inclou propostes d’accions encaminades a l’estudi, recerca, interpretació, divulgació i dinamització al voltant de les muralles.

Així, el Pla director aporta eines i estratègies per protegir, recuperar i visibilitzar la muralla medieval, un patrimoni cabdal de la ciutat,i alhora intervenir en la regeneració urbana que revaloritzi el paper històric i testimonial dels espais que conformen els corredossos i els antics portals. Tot plegat pot esdevenir un revulsiu que permeti aflorar el potencial turístic, econòmic, social, i de generador d’activitat i de noves oportunitats d’aquesta part de la ciutat.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 406 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't