L’Arxiu Municipal de Granollers rep donacions d’un centenar de persones en tres anys

L’Ajuntament fa un acte d’agraïment a les persones que han donat documents entre el 2020 i el 2022

Un total de 115 persones i entitats van fer donacions a la ciutat documents i fotografies d’interès històric de diversos àmbits, a través de l’Arxiu Municipal, entre el 2020 i el 2022. Per agrair aquest gest, l’Ajuntament ha celebrat un acte aquest dijous a la tarda, després de tres anys sense fer-se per la pandèmia.

Els 115 ingressos registrats corresponen sobretot a particulars (112) i a 3 entitats, amb 74 donacions i 47 cessions. Vuit dels ingressos han estat donació i cessió al mateix temps.

Pel que fa als tipus de documents n’hi ha de 7.027 d’icònics, entre fotografies en paper, negatius, diapositives i fotografies digitalitzades; i 92 documents audiovisuals, amb pel·lícules, cintes de vídeo MiniDV i vídeos. També hi ha 14 cassets; tres plànols; 7.88 metres de documents textuals, entre manuscrits, mecanografiats i impresos, i 20 documents textuals digitalitzats. L’interval cronològic de la documentació és de 1821 i 2022, i també un pergamí del segle XVI.

Entre la documentació del segle XIX n’hi ha de tipus familiar i llibres d’actes del Centre Catòlic, del període de 1866 a 1918. El gruix documental pertany al segle XX. Hi ha cartes personals i relats biogràfics de records; pel·lícules i fotos familiars; entrevistes a activistes polítics, socials i culturals; llibres escolars i llibretes de deures, tant de les escoles de Palou, Pia i Pereanton; documentació comercial de fàbriques i establiments històrics; fotografies dels equips femenins d’handbol i bàsquet des dels anys 50/60, programes de festa major i de sants de barri; i revistes i documentació d’entitats; fotos de la campanya contra el Quart Cinturó (anys 1994/95). A més, s’han donat litografies de Jordi Benito, esbossos d’Amador Garrell i un dibuix de Josep Escobar.

Les donacions arriben fins a aquest segle, amb treballs de recerca, fotos sobre la covid o sobre el Panoràmic.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't