Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’Escola Pia de Granollers aixeca el nou edifici a l’espai de l’església

S’aprofita l’estiu per fer la part més molesta de l’obra: la construcció dels murs pantalla i el buidatge de la terra

L’Escola Pia de Granollers ha iniciat aquest estiu les obres de construcció del nou edifici escolar que s’aixecarà entre els carrers Conestable de Portugal i Sant Josep de Calassanç i que ocuparà l’espai de l’antiga església que es va enderrocar fa tot just un any.

La nova construcció tindrà el gimnàs i els vestidors situats a la planta baixa, que donaran servei al futur pavelló que es construirà semisoterrat a la zona de l’actual pati en la tercera fase del projecte d’ampliació de les instal·lacions escolars. A la planta baixa, hi haurà una sala d’actes polivalent amb capacitat per a entre 350 i 400 persones. “

Representarà una millora respecte a la sala que teníem fins ara, que era l’antiga església i on hi havia moltes columnes i la sonoritat no era l’adequada”, afirma Xavier Ambrós, director de l’Escola Pia Granollers a EL 9 NOU. Al primer pis, es faran les aules de P3 i, al damunt, hi haurà un espai de pati.

Els treballs s’han iniciat amb la construcció dels murs pantalla que permetran, durant la segona quinzena d’agost, excavar el terreny per construir el soterrani. “Són les feines que generen més soroll i més pols i que no són compatibles amb l’activitat diària del centre”, apunta el director. Durant el curs, s’anirà aixecant el nou edifici.

La idea és que estigui gairebé enllestit d’aquí a un any. Aleshores, es podrà fer la connexió de la nova construcció amb l’edifici que fa façana a l’avinguda Sant Esteve i on ja hi ha les aules de P4 i P5. “Aprofitem els estius quan no hi ha canalla”, comenta Ambrós. Per tot plegat, està previst que les noves aules de P3 i la resta dels espais s’estrenin a l’inici del curs 2020/2021.

Nous criteris pedadògics

La nova zona que ampliarà l’espai d’educació infantil s’ha estat dissenyat seguint nous criteris pedagògics. “Deixem de pensar en els espais clàssics de les aules per buscar uns espais més polivalents per respondre a les noves necessitats que van apareixent i a un aprenentatge més actiu dels alumnes.”

La tercera i última fase –la del pavelló– encara no té un calendari definit. També comportarà la construcció d’un nou pati al damunt, que també incorporarà criteris pedagògics per buscar una millor distribució dels espais dedicats al joc entre el conjunt dels alumnes.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.