L’Hospital General de Granollers ha posat en marxa un programa pilot de telemonitoratge a domicili per a 10 pacients del Vallès Oriental. El projecte permet que els pacients puguin ser monitorats des de casa: registrar dades clíniques clau com la pressió arterial, la freqüència cardíaca i la saturació d’oxigen. Tot plegat de manera automàtica.
La prova pilot, que es fa en col·laboració amb l’empresa biotecnològica Better Care, utilitza la solució BC Home per oferir un seguiment mèdic continu basat en intel·ligència artificial. A més a més, inclou una aplicació mòbil per als pacients o cuidadors i un visor clínic per a professionals. L’objectiu d’aquesta eina és poder visualitzar en temps real els resultats dels mesuraments constants, enquestes clíniques dutes a terme pel mateix usuari i gestionar dispositius mèdics.
“El telemonitoratge és una eina que aporta dos grans beneficis als equips d’Hospitalització a Domicili. Per una banda, millora la seguretat del pacient i, per l’altra, l’eficiència del procés assistencial, anticipant decisions clíniques i evitant derivacions innecessàries a Urgències. Aquestes millores permetran augmentar el ventall de patologies que poden ser tractades al domicili del pacient de manera segura”, afirmen el responsable i la coordinadora de la Unitat d’Hospitalització a domicili, Luis Miguel Sarmiento i Montserrat Fontané.
El programa pilot de telemonitoratge a domicili es va presentar en la Jornada d’Infermeria, organitzada per les delegacions del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona al Vallès Oriental, Maresme i Moianès. Està prevista la seva ampliació, una vegada finalitzat aquest projecte pilot.
{{ comment.text }}