Neix L’Arsènica Jove, un grup de teatre professional de Granollers

El nou grup s’estrenarà el febrer de l’any que ve amb l’obra ‘Feudal’, de Pau Miró

El teatre professional de Granollers fa un important pas endavant amb la creació d’una nova companyia, L’Arsènica Jove, que ja està en marxa i que s’estrenarà amb l’obra ‘Feudal’ el febrer de l’any que ve. El Teatre Auditori de Granollers (TAG) i Arsènic Espai de Creació han impulsat la iniciativa amb l’objectiu de donar una sortida professional a joves intèrprets, escenògrafes i directores que han acabat les seves formacions. Dimecres al migdia es va presentar amb tots els seus protagonistes.

La història de la companyia, si més no la idea, ve de lluny, quan Marta G. Otín, directora d’Arsènic i de la companyia, feia classes a l’Institut Bellera. “Sempre havia pensat que estaria bé que els alumnes d’arts escèniques tinguessin l’oportunitat de treballar professionalment a la ciutat”, va explicar. Va ser l’any passat, quan juntament amb Jordi Parera i parlant després amb Tracy Sirés i Laura Llamazares, del Teatre Auditori, la idea va començar a prendre forma i a fer-se realitat. Llamazares va destacar, precisament, que fos una companyia d’actors i actrius joves que portessin a escena obres de dramaturgs de renom.
En aquesta primera ocasió, el dramaturg escollit per Otín ha estat el granollerí Pau Miró. Segons la directora no ha estat una tria qualsevol: “Fa molts anys que ens coneixem, concretament quan vam començar tots dos al grup TAC Teatre amb l’espectacle infantil ‘Pinocho’, juntament amb altres actors i actrius com Gavina Sastre o Txu Morillas.” A més, va destacar Otín, “és un dramaturg de renom que treballa molt a Catalunya i que escriu uns textos en què els personatges tenen moltes capes, sempre amb un toc de misteri”.

I això és el que volia per a aquesta primera obra, ‘Feudal’, que és el títol d’un videojoc de força violència. Els protagonistes són cinc amics que es troben en un espai on cadascun d’ells afrontarà una situació del passat que va ser greu i que va modificar les seves vides. “Tots junts acabaran de gestionar allò que va passar”, va detallar la directora. “És un text molt coral que, més enllà de la història, volia parlar sobretot de com les persones afronten certs conflictes”, va afegir.

Els encarregats de portar a escena aquesta trama seran cinc actors escollits entre els 35 que es van presentar al càsting, tots ells exalumnes de l’Institut Bellera: Aida Moré i David Martín, de Cardedeu; Alia Herrera, de Parets, i Mario Giménez i Xavi Lucha, de Granollers. Aquest últim forma part de la primera promoció que va sortir del Bellera, el 2009, igual que l’ajudant de direcció, Núria Adán.
L’equip es completarà amb Teresa Valenzuela, moviment; Jep Vergés, il·luminació; Mireia Bosch, producció, i Alba Espinasa, distribució. “És una companyia molt vallesana, perquè creiem en la descentralització”, va dir Otín. Aquests primers intèrprets podran estar a la companyia dos anys, per després donar l’oportunitat a altres joves.

Entre els reptes que s’han marcat hi ha el de donar feina remunerada a actors i actrius professionals; acostar el teatre a la gent jove –tot i que faran obres per a tots els públics– i fer obres de nivell fora de Barcelona. Otín confia que la companyia tingui una trajectòria llarga. De moment tenen previst fer un assaig al desembre, i després continuar al gener i febrer, per acabar amb una residència tècnica al mateix teatre.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 107 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't