Granollers arrenca la reforma de l’avinguda Sant Esteve el 22 d’abril

Els treballs de reforma duraran 20 mesos i es desenvoluparan en quatre fases diferents


16/04/2024
Granollers

Les obres de reforma de l’avinguda Sant Esteve, de Granollers, començaran el dilluns 22 d’abril. Amb tot, aquests dies ja s’estan fent treballs previs de senyalització de la zona afectada. Els treballs començaran amb les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable d’aquest eix entre la plaça Serrat i Bonastre i la cruïlla amb el carrer Josep Umbert.

A partir d’aquí, es desenvoluparan en quatre fases. La primera afectarà el costat est (el de la via del tren) al tram entre la plaça Serrat i Bonastre i el carrer Foment. La segona seguirà al mateix costat per afrontar la reforma del tram nord, del carrer Foment fins al carrer Josep Umbert. La tercera i la quarta fase actuaran al costat oest. L’obra es dividirà en dos trams, del carrer Foment cap al nord i cap al sud. Més endavant es fixarà quin és l’ordre.

Les obres comportaran algunes afectacions. La circulació es farà amb un únic carril per sentit però es mantindrà sempre oberta. Sí que, en moments puntuals, es poden restringir alguns girs a la dreta i a l’esquerra. També es garanteix l’accés al guals dels blocs d’habitatges excepte en moments puntuals per les necessitats de l’obra.

Sí que hi haurà afectació a l’aparcament. L’estacionament lliure s’eliminarà en tots dos sentits de circulació. Només es mantindran les àrees de càrrega i descàrrega i les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

Els vianants podran desplaçar-se per les dues voreres, que seguiran operatives. En el cas del transport públic, no hi haurà afectacions i es mantindrà la circulació de totes les línies de bus i les parades. S’habilitaran àrees provisionals amb els contenidors de brossa.

La durada dels treballs és de 20 mesos. L’obra té un pressupost de 4,8 milions i és la més important del mandat en cost per l’Ajuntament. S’havia de finançar amb fons europeus Next Generation però, finalment, es va perdre la subvenció de 2,5 milions per una revisió de l’assignació de les subvencions a partir de les al·legacions presentades per ajuntaments que, en primera instància, en van quedar fora.

D’un carrer pensat per als cotxes a un carrer per a les persones

La transformació de l’avinguda Sant Esteve transformarà un vial que ara està molt pensat per al pas de vehicles per prioritzar la mobilitat a peu i en bicicleta. La calçada es reduirà a un únic carril de circulació per sentit amb alguns carrils per facilitar els girs a la dreta -i només puntualment a l’esquerra- a les cruïlles. A cada costat, es mantindrà una línia d’aparcament o per altres elements com les parades d’autobús o les zones de càrrega i descàrrega.

Entre les actuals voreres, que s’eixamplaran, i la línia d’aparcament se situarà el carril bici -unidireccional, un a cada costat de l’avinguda- i dues noves fileres d’arbres. L’actuació preveu plantar una seixantena d’arbres. Aquestes fileres estaran en un gran escocell on també hi haurà arbustos. L’objectiu és incrementar el drenatge de l’aigua en cas de pluja amb un doble objectiu retenir l’aigua en benefici de la vegetació i reduir el volum d’aigua que arriba a la xarxa de clavegueram.

A les voreres es renovarà l’actual paviment i es marcaran encaminaments per a persones invidents. S’augmentarà el número de passos de vianants per millorar la permeabilitat a peu entre els dos costats de l’avinguda amb nous semàfors preparats amb senyals acústiques, també per donar més seguretat als desplaçaments de les persones amb problemes de visió. A les cruïlles amb els carrers perpendiculars, la vorera mantindrà la cota per marcar la prioritat del vianant respecte el vehicle.

El projecte preveu crear una nova parada de bus i resituar les actuals per fer-les més eficients i afavorir l’ús del transport públic. A més, s’instal·laran marquesines a tots els punts on hi hagi parada.

També es millora l’enllumenat amb la introducció de fanals amb led i pensats per il·luminar bé les diverses parts del carrer i els punts amb passos de vianants.

Renovació dels serveis dels subsol

A banda de la renovació de la xarxa d’aigua potable, el projecte preveu altres millores als serveis que hi ha soterrats com el clavegueram i un tram de la xarxa de gas. Es faran noves canalitzacions soterrades per fer-hi passar les línies elèctriques i de telecomunicacions que ara són aèries.

També es canviarà l’actual mobiliari urbà i la situació de les àrees de contenidors fer afavorir la recollida selectiva entre veïns i comerciants del carrer.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 495 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't