Patricia Donn porta el seu flamenc emocional al Teatre Auditori de Granollers

La ‘bailaora’ de Canovelles presenta ‘Ángeles y demonios’ al Teatre Auditori de Granollers

El flamenc de Patricia Donn, ple de força, alegria i energia, arriba al Teatre Auditori de Granollers, on farà l’estrena a Catalunya del seu últim muntatge, ‘Ángeles y Demonios’. Tot i que la coreògrafa i bailaora de Canovelles ja va estrenar l’espectacle l’estiu passat al Teatro EDP de Madrid, on van tenir una gran acollida, l’actuació d’aquest divendres al TAG ve carregada amb la il·lusió i l’emoció de portar l’espectacle a la seva terra i a la seva gent, a aquelles persones que ja l’havia vist quan tenia 4 anys i començava a ballar.

Ara, aquest públic es trobarà amb una artista professional, “una curranta flamenca, dansaire i coreògrafa”, que lidera un espectacle de flamenc molt emocional i amb un guió al darrere que li dona el caràcter d’obra dramatitzada. “És un espectacle amb una història, on jo tinc un personatge que viu una experiència, i en què el flamenc aporta l’alegria i el gaudi de la vida.” Per tant, no és un es un espectacle de dansa per la dansa. “Gaudim i festegem amb el flamenc i el portem un pas endavant, el flamenc ajuda a explicar la història i el meu personatge en qüestió”, comenta Donn.

En aquest portar el flamenc una mica més enllà, l’artista de Canovelles ha tingut l’acompanyament de Lucho Ferruzzo, guionista i ideòleg de l’espectacle. Al final, diu Donn, “el flamenc és molt extens i molt ampli, pot aportar molt a la música en general i a la música espanyola, i en aquest cas ajuda a sortir del tòpic”, diu Donn, mentre recorda que ella és una bailaora flamenca preparada en dansa clàssica i dansa contemporània. “El flamenc, a més de ser una música de molt rasguear i de tenir molta força, és una música que et pot penetrar pels porus de la pell i que et pot fer plorar quan escoltes una guitarra flamenca.”

Però, per a la coreògrafa, el més important és pensar com explica la història, com la balla sense necessitat de lletra ni de veu. “Estem parlant d’elevar el flamenc, de donar-li el lloc que es mereix i que tothom en pugui gaudir a partir d’una música d’una qualitat suprema.”Donn, artista principal i coreògrafa de l’espectacle, comparteix aquesta experiència de flamenc amb sis músics –dos guitarristes, un violoncelista, percussió i dues veus femenines–, tres ballarines i un solista.

La composició musical del directe és de José Jiménez El Viejín, “una llegenda del flamenc i un músic que va portar el flamenc a un altre nivell, explicant històries a través d’ell”. Donn ha tingut la sort de comptar amb aquest músic, que ja està retirat, però que es va engrescar amb el projecte d’’Ángeles y demonios’. “Abans d’ell, el flamenc era el rasgueo, el flamenc més dur. A partir d’ell, el flamenc ha estat música, ha estat històries, escoltant la seva música pots tancar els ulls i crear la teva pròpia història”, explica la bailaora.

LA PREGUNTA

Creieu que és cert que la gent va als supermercats a una hora concreta per lligar?

En aquesta enquesta han votat 142 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't